Ce se ascunde în spatele legii antilegionare/ Mircea Vulcănescu, de la decorația Majestății Sale Regele Mihai, la interzicerea de către Institutul Elie Wiesel

Președintele Klaus Iohannis a promulgat deunăzi Legea nr. 217/2015, cunoscută ca Legea antilegionară.
Legea a fost controversată încă de la naștere, numai că puțini au băgat de seamă atunci. Acum însă, mai mulți istorici, jurnaliști și cercetători susțin că este o lege proastă și bizară.
Cum s-a născut această lege? Simplu, cu ajutorul Institutului Elie Wiesel, care, potrivit surselor mele, a trimis-o gata făcută, căutând doar parlamentari români care să și-o asume. Și a găsit.
La momentul respectiv, în urmă cu doi ani, am scris un text intitulat – “Domnule Crin Antonescu, îmi pemiteți să vorbesc cu Paul Goma?”, în care îi spuneam domnului Antonescu (unul dintre inițiatori), pe care n-am făcut un secret că îl respectam, că preocuparea sa ar trebui să se îndrepte, ca președinte al unui partid istoric, către soarta și recunoașterea foștilor deținuți politici, mulți dintre ei adevărați eroi.
De Holocaust are cine să se ocupe și o fac bine de atâția ani, de “Holocaustul” comunist nu se ocupă nimeni.
Legea însă a fost votată și, cum știți deja, și promulgată.
Dar care sunt, pe scurt problemele acestei legi:
1. În premieră, încă din titlu, este adăugat cuvântul legionar.
Titlu: “Interzicerea organizațiilor, simbolurilor și FAPTELOR cu caracter fascist, LEGIONAR, rasist sau xenofob”
2. La articolul 3 se introduce o sintagmă foarte periculoasă, și anume: o persoană este vinovată nu numai dacă a fost condamnată definitiv de o instanță , ci și prin ORICE hotărâre. Adică a cui ar putea să fie hotărârea dacă nu a unei instanțe? A unui institut, ONG, persoană?
“Prin persoană vinovată de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii se înţelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanţă judecătorească română sau străină, SAU PRIN ORICE HOTĂRÂRE recunoscută în România”.
3. Se introduce un articol nou, care cataloghează mișcarea legionară ca fiind de sorginte fascistă. Problema este că nu istoricii spun acest lucru, ci un deputat PSD turnător la Securitate, pe numele lui Ciprian Nica. Acesta decide să spună într-o LEGE că legionarii sunt FASCIȘTI, deși istoricii de la Academia Română spun invers. Dar cine sunt Dan Berindei sau Radu Ciuceanu?
“Prin Mișcarea legionară se înțelege o organizație fascistă care a activat în perioada ‘27- ‘41 sub denumirile de Legiunea Arghanghelului Mihail, Garda de Fier și partidul Totul pentru Țară”.( articolul patru)
4. Un alt articol bizar este care se referă la idei și concepții promovate în PUBLIC.
“FAPTA persoanei de a promova, în public, IDEI, CONCEPȚII, sau doctrine fasciste , legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani”. ( articolul cinci)
5. Alte două articole vor da multă bătaie de cap de acum încolo. Unul dintre ele interzice ridicarea sau MENȚINEREA în locuri publice a unor statui, plăci comemorative, ale legionarilor – simpatizanți, membri etc, iar cel de-al doilea interzice denumirea unor străzi sau fundații cu numele acestora.
Aici apar și mai multe întrebări – Petre Țuțea, nume de stradă sau nu? Mircea Vulcănescu, bust pe spațiul public sau nu? Ion Gavrilă Ogoranu, nume de fundație sau nu? Nichifor Crainic, plăcuță comemorativă sau nu?
Din păcate, știm deja răspunsul de la șeful Elie Wiesel.
6. Și poate cea mai importantă întrebare este aceasta – cine a decis că Țuțea, Vulcănescu, Ogoranu, Gheorghe Brătianu, Gafencu sunt VINOVAȚI? Nu cumva Tribunalul POPORULUI, același care l-a condamnat și pe Iuliu Maniu și pe toată elita României?
Cu regret am citit faptul că domnul Florian, șeful institutului Elie Wiesel, a și deschis șampania când a văzut că a scăpat de toți eroii României, că le va scoate plăcuțele de pe clădiri, numele din cărțile de istorie, poate și cărțile din librării. Și iată ce a grăit:
„Nichifor Crainic are placă pusă de Academia Română cu aprobarea Primăriei pe strada Vasile Conta, Nichifor Crainic care a făcut parte din guvernarea Antonescu; mai este un bust al lui Mircea Vulcănescu în sectorul 2, fost subsecretar de stat la Ministerul de Finanțe și condamnat pentru crime de război în baza Legii 312/1945 cu modificările ulterioare. Menționez că legile în baza cărora au fost condamnați sunt și azi în vigoare, iar deciziile definitive sunt și astăzi valabile. Toți cei care le pun în discuție minimalizează o legislație care a fost recunoscută de către trupele Aliate — SUA, URSS, Marea Britanie —perfect legală și astăzi”.
Așadar, judecătorii Republicii Populare România au dat sentințe corecte, drepte, când au umplut temnițele comuniste cu prim miniștri, miniștri, preoți, scriitori, jurnaliști, toți anticomuniști, domnule Florian?
Bine că măcar știm.
Aș vrea să dau doar un umil exemplu, pe care l-am găsit într-un articol al Ioanei Diaconescu despre Deţinutul K 9320: Mircea Vulcănescu.
“La fila 9 a dosarului citim o notă a corpului de filaj cu două afirmaţii contradictorii: una este: ,Mircea Vulcănescu funcţionar de carieră nu a făcut politică” şi alta: ,Mircea Vulcănescu făcea parte din Guvernul Antonescu, care la 22 iunie a declarat război Rusiei sovietice şi este socotit criminal de război”.
Dar cine a fost Mircea Vulcănescu?
Din iunie 1935, a deținut funcția de director general al Vămilor pînă în septembrie ’37, cînd a fost demis după ce a descoperit contrabanda cu băuturi și țigări făcută de Eduard Mirto, fost ministru al Comunicațiilor. Totuși, a fost numit director al Datoriei Publice în Ministerul de Finanțe. A mai fost în 1940 – 1941, director la Casei Autonome de Finanțare și Amortizare și președinte al Casei Autonome a Fondului Apărării naționale, și subsecretar de stat la Finanțe, pînă la 23 august 1944.
În această perioadă, a fost asistent onorific la catedra de Sociologie a profesorului Dimitrie Gusti.
Mircea Vulcănescu a reușit, între 1941 și 1944, să obțină pentru Banca Națională a României 8 vagoane de aur (confiscate de URSS) și înzestrarea Armatei a 4-a cu echipament militar german nou etc. ( M. Vulcănescu, „Ultimul Cuvânt”, Humanitas, 1992, pp.15-16 și de la p.68).

Regele Carol al II-lea și ulterior Regele Mihai I i-au conferit distincții și mari ordine naționale, în semn de recunoaștere pentru serviciile aduse statului român.
La 9 octombrie 1946 a fost condamnat la opt ani temniță grea.
Închis la Aiud, alături de majoritatea elitei românești, Mircea Vulcănescu a ținut o serie de conferințe considerate subversive de torționari, pentru că le menținea oamenilor moralul. A fost izolat, dezbrăcat în pielea goală și lăsat într-un frig cumplit, neavînd paturi sau scaune pe care să șadă. Epuizat, unul dintre deținuți a căzut din picioare iar Vulcănescu s-ar fi așezat pe ciment ca o saltea, sub el, salvîndu-i viața.
A murit pe 28 octombrie 1952, bolnav de plămîni, din cauza tratamentului inuman la care a fost supus.
Avea 48 de ani și a lăsat un îndemn: „Să nu ne răzbunați!”.

Cam pe acesta vrea domnul Florian de la Elie Wiesel să-l interzică în România. Poate a făcut domnul Florian mai multe pentru această țară? Sau poate domnul Florian este el însuși o instanță – de unde și sintagma adăugată în noua lege.
Ce să ne facem atunci cu Martin Heidegger sau Gunter Grass, cunoscuți pentru angajamentul sau simpatiile lor fasciste? Sau să înțeleg că ne interesează doar eroii acestei țări, pe care vrem să-i ascundem ca în anii 50?

You may also like...

67 Responses

 1. Viv spune:

  Felicitari Doamna Stanciulescu pentru curajul dumneavoastra !

 2. Luminita spune:

  Dna Stanciulescu ,ca si dumneavoastra, sunt o admiratoare a domnului Crin Antonescu.Astazi ma uitam la televizor,il ascultam,va ascultam si pe dumneavoastra care ii puneati cele mai pertinente intrebari si nu-mi venea sa cred ce raspunsuri primeati.Mai degraba ce raspunsuri nu primeati..mare deziluzie am !
  Nu le este de ajuns ca isi bat joc de prezentul Romaniei,trebuie sa ingroape si istoria si oamenii care au facut ceva pentru tara aia.Nu credeam ca o sa traiesc asemenea vremuri.

 3. Cadar Corneliu spune:

  Va multumesc stimata doamna pentru reactia si opiniile de aseara,oamenii cu un pic de materie cenusie inteleg ce se petrece in acesta tara.Despre holocaustul de la noi nu se vorbeste cand toata intelectoalitatea romana a suferit in temnitele comuniste.Da, i-am citit pe Noica,Tutea,Vulcanescu,Eliade,Cioran si Blaga si ei o sa creada ca sunt legionar??
  Dar ce sa mai spunem de geniul lui Mihai Eminescu il punem si pe el in aceiasi categorie!

 4. mariana petre spune:

  Aseara nu mi-a venit sa cred ochilor cand v-am vazut ! CURAJ IN FATA LUI ALEXANDRU FLORIAN PE CARE L-ATI FACUT PRAF ! FELICITARI, VA IUBIM !

 5. Ioan spune:

  Vă mulțumesc pentru atitudinea și curajul de a nu îngenunchea în fata minciunii și a falsificarii istoriei Romanilor. Solidarizarea prin orice mijloace a lui Crin Antonescu, cu aceasta lege antidemocratica și anticonstitutionala este ultimul gest de lașitate pe care îl face, abandonând realitatea istorica în interesul meschin, personal, a ratat șansa de a-si arata respectul si sustinerea pentru adevăr și libertatea individuala. La întrebările dvs. a fost confuz și incoerent, „aruncând cuvinte goale…ce din coada vor sa sune” încercând sa-si acopere responsabilitatea personala, noi, constatând eșecul unui promițător. ..om politic…a fost penibil…istoria judeca pe fiecare după fapte.
  Comunitatea evreiasca, din România, reprezentată de Alexandru Florian, tata evreu-mama unguroaica, trăit în huzurul unei foste beizadele comuniste, i se permite de asa-zis- ul stat roman sa pună anatema și sa asasineze, a doua oară, valorile Romanilor, nu putem permite sa ni se falsifice istoria și sa ni se impuna cu forța „interpretări istorice” fabricate în laboratoare interesate.
  Despre Holocaust, nu am observat absolut nicio preocupare pentru cele peste 7 milioane de oameni asasinați în iarna 1932-1933, prin înfometare, în Ucraina, de către Rusia sovietica, unde 85% din conducători aparținea etnicilor evrei. În România, unde autoritatea aparține Mareșalului Antonescu, au fost salvați peste 400.000 de evrei, realitate recunoscuta de statul Israel, acest fapt nu mai contează.
  Evreii din Transnistria sunt cei aduși de ruși în 6 Iunie 1940 care, au avut gesturi umilitoare la adresa armatei romane și care au contribuit la deportarea celor peste 60.000 de etnici romani, în Siberia, plus atacul de la Odesa din 1941 când au fost asasinați 121 de ofițeri ai armatei romane, deci nu erau îngeri și romanii diavoli dar, aceste fapte nu trebuie știute pentru că nu da bine în ecuația minciunii și falsificarii istoriei. Fiecare om care are putina inteligenta sa-si pună intrebarea: de ce….au fost unele reacții ale unora dintre romani…la faptele membrilor comunității evreiești. ..un prim răspuns. ..pentru ca nu au mai suportat jugul și umilință. ..veți găsi și altele…
  România este încă vie, atâta timp cât nu ne lăsăm călcați în picioare…de străinii care…ne-au dorit și ne doresc sclavi…..restul este….Rezistenta….Brazii nu se frâng. …mor în picioare….Respect și veșnică Recunostinta pentru toți Romanii care si-au sacrificat viața pentru ca noi sa EXISTAM.

  • Oana spune:

   Multumesc frumos, sunt multe lucruri de lamurit, cei care sunt istorici, profesori, academicieni, au oblogatia sa faca lumina! Numai bine!

 6. olga andreescu spune:

  Felicitări şi mulţumiri pentru convingerile dvs. , pentru curajul de a le exprima liber şi hotărât în faţa unor personaje străine de valorile naţionale, şi de istoria adevărată a poporului nostru, ameninţat de a-şi pierde dreptul de a mai exista. Crin Antonescu?-o mare dezamăgire ! Un istoric şi un politician ratat!

 7. maria spune:

  Cine este acest Florian ? Din ce pasetera a aprut / Ce a facut inainte de 1989 si dupa? va rugam, faceti un documentar despre aceast individ lamentabil, goarna pentru interese straine Romaniei. A fost penibil la tv. Dv si dl Rosca ne-ati impresionat, cine este dl. Rosca? Nu mai spun c l-ati redu s la tacere si pe moderator.

  • Oana spune:

   Dl Ioan Rosca este cercetator, il gasiti pe http://www.procesulcomunismului.com si http://www.piatauniversitatii.com. Multumsc pt gindurile bune!

  • Marwane spune:

   Mă amuză că dacă scriu ceva critic derpse Ponta/Antonescu/USL vin tot felul de peteri și bujoldzi să eemi spună că sunt postacul lui Băsescu. Iar dacă scriu ceva critic de Băsescu, apar un echivalenții lor din tabăra cealaltă să eemi explice că sunt plătit de USL. Dar mă eentristează că een aceste cazuri nu vorbim de roboți sau de postaci plătiți. Sunt concetățeni de-ai noștri suficient de spălați pe creier eence2t să ge2ndească lumea een alb și negru: ai noștri sunt buni, ai lor sunt răi. cen orice situație, fără discernăme2nt. Sunt oameni care aleg din realitate numai faptele care le confirmă convingerile, pe celelalte le ignoră. Preferă idei luate de-a gata, nu mai stau să ge2ndească singuri.Exemplul de față bujold. I-a spus lui cineva că nu s-a eencălcat nicio lege, deci poate să ignore orice alt argument contrar. Nu contează că mulți dintre adversarii lui Băsescu, cei ce au cerut een stradă demisia guvernului Boc, strigă acum că Ponta a eencălcat Constituția. Nu contează că sunt demnitari europeni care se alarmează. Nu contează nici măcar că o simplă lectură a Constituției arată fără echivoc că Guvernul nu are dreptul să emită ordonanțe de urgență prin care schimbă funcționarea instituțiilor fundamentale și da, Curtea Constituțională e o instituție fundamentală. Reveniți-vă, oameni buni, ge2ndiți critic. Mă văd nevoit să repet un clișeu, lumea e plină de nuanțe de gri, chiar gri eenchis een cazul politicii rome2nești. Și mai mult de-ate2t: există standarde absolute, principii pe care trebuie să le respecte ambele tabere. Nu este și nu va fi niciodată o justificare legitimă a unui abuz faptul că „și ceilalți au făcut la fel”. Asta e o prostie, dacă unii au greșit, să fie pedepsiți, nu să fie lăsați și ceilalți să greșească, ba chiar să facă mai rău!Mă sperie că astfel de oameni votează.

 8. preot Marius Visovan spune:

  Doamna Stanciulescu, aseara la realitatea TV ati fost fantastica !!! Dumnezeu sa va binecuvanteze !
  In ceea ce priveste personalitatea si opera lui Horia Sima va pot oferi cele doua volume ale mele ” Citindu-l pe Horia Sima” care va vor edifica asupra multor aspecte.
  preot prof.Marius Visovan
  Sighetu Marmatiei

 9. Radu spune:

  Multumim ca sunteti o romanca adevarata, dar ce ne facem cu clasa politica care ar trebui trimisi intr-o mina de uraniu poate acolo isi vor mai reveni. Altfel spus clasa politica romaneasca e formata din tradatori de tara! Multumesc pentru atitudinea de demnitate nationala pe care o aveti!

 10. Ioan spune:

  Sa abordam și partea cu Mișcarea Legionara: în perioada 1918-1940 clasa politica românească era exact ca cea de astăzi, trădători, lichele, corupți, dispuși oricând sa amaneteze viitorul tarii. Țăranii, cei care au dus greul războiului și au realizat reîntregirea, au fost din nou trădați de clasa politica, promisiunile de improprietarire erau neîndeplinite iar, capitalul financiar-bancar, comerțul, capitalul industrial era dominat de comunitatea evreiasca, iar romanilor, în imensa majoritate ramanandu-le rolul de sclavi. În partea Moldovei și a Basarabiei, lucrurile acestea erau atât de apăsătoare încât, s-a ridicat pentru apărarea drepturilor etnicilor romani, un grup de studenți de la Iași care au constituit în 1927 Legiunea Arhanghelul Mihail, având ca obiective lupta împotriva pericolului comunist și susținerea romanilor pentru a-si redobândi locul cuvenit în România, recent reîntregita. Evident, cei cu care s-a confruntat ideologic și practic au fost membrii comunității evreiești care, în cardasie cu politicienii romani dominau în societate. La un momentdat Mișcarea Legionara avea un milion de membri, majoritatea studenți, elevi , având sustinerea elitelor intelectuale ale vremii. Nu înțeleg de ce sunt acuzați de extremism, în contextul în care promovau valori morale creștine și erau exemplu de onestitate și sacrificiu. În 1932 s-au inscris la alegerile parlamentare dar, la cererea reprezentanților comunității evreiești IG Duca, prin Hotărâre de Guvern, cu 2 zile înainte de ziua alegerilor, fără temei, din teama ca vor câștiga alegerile iar, privilegiile lor, vor avea de suferit, a scos partidul Mișcării Legionare, în afară legii, un act abuziv și nedrept. În Ianuarie 1933, la Sinaia, IG Duca si-a primit pedeapsa, un grup de 6 studenți, membrii ai Mișcării Legionare, din proprie inițiativă, pedepsindu-l prin împușcare, după care sau predat Politiei. Conducătorii Mișcării Legionare nu au comandat aceasta pedepsire, doar fapta abuziva a lui IG Duca….Fiecare sa judece cum dorește. ..chiar trebuie sa te lasi calcat in picioare fara sa reactionezi. Împotriva membrilor Mișcării Legionare a început prigoana, mii dintre aceștia fiind încarcerați fără nicio vina…Pentru intelegere, Mișcarea Legionara are 2 etape: 1927-1938 condusă de Corneliu Zelea Codreanu și 1939-1940 condusă de Horia Sima. Acest om mic, dar și absolvent de facultate de istorie…Crin Antonescu, trebuia sa știe aceste lucruri…se pare ca este încă repetent la faptele istorice…nu-i nimic, îl reînvatam…dacă dorește. În 1938, cu contribuția lui Nicolae Iorga și Carol al II lea, 14 membrii ai Miscarii Legionare, în frunte cu Corneliu Zelea Codreanu li se înscenează un proces și sunt condamnați la 10 ani de închisoare. În 28 Noiembrie 1938, fiind transferați de la Râmnicu Sărat la Jilava, la Tincabesti, jandarmii care-i însoțeau, i-au asasinat prin strangulare și au fost îngropați în morminte neidentificate. Cel care a condus asasinatul a fost Ministrul de Interne, Armand Calinescu. În Septembrie 1939, Armand Calinescu, Prim Ministru, a fost pedepsit prin împușcare. În 28 Noiembrie 1940, toți cei care au mai comandat și executat asasinatul, au fost pedepsiți. Fiecare sa judece….14 oameni au fost asasinați, nevinovați iar, făptașii erau bine mersi și conduceau institutiile de frunte ale statului din acea perioada….știau cine, dar erau în cardasie…nu se puteau judeca unii pe alții. ..o fapta care ar fi fost înscrisă la categoria…autor necunoscut. Am exemplificat 2 evenimente pentru care Mișcarea Legionara, în totalitatea sa este ostracizata și demonizata. În fapt, Mișcarea Legionara, a luptat pentru o șansă egala a romanilor…în propria lor tara. Se pare ca si după 85 de ani, ne confruntam cu aceeași realitate. Vae victis!

  • ITBogdan spune:

   Domnule Ioan, omiteti sa recunoaststi in peroratia dvs. prolegionara ca traseul politic al „miscarii” este presarat cu crime si jafuri, pe care incercati sa le justificati. Sunteti tipic „beneficiar” al acestei legi! Ar trebui ca cineva sa se autosesizeze…

 11. Sandra spune:

  Felicitari pentru verticalitatea si modul profesionist al abordarii acestei „teme ” ce da frisoane celor ce stiu si au prins perioadele cand „lichelele staliniste” iti puneau eticheta de „legionar” pentru a te inchide . Cam acesta era „tribunalul poporului” ce il viseaza astazi si chiar jinduiesc – unii – ce inca le mai este frica de Miscarea legionara . Aprofundand problemele si istoricul familiilor ce vor sa impuna poporului roman o alta EPOCA de TEROARE – cu siguranta sunt necesare dezbateri la nivel de specialisti atat din tara cat si din tarile civilizate pentru a indeparta „mizeria ce ne pandeste ” iar si iar … Vor capata strazile numele Anei Pauker si a celor ca aceasta ? ( O mica divagatie ) . Multi dusmani are acest popor mereu supus chinurilor si terorismului de toate facturile .

 12. Andrei Berinde spune:

  Ei trebuie „razbunati” in alt mod: facandu-le cunoscuta viata, educand tineretul astfel incat sa cunoasca istoria adevarata a acestei tari si discutand deschis pe aceasta tema.
  Si daca tot avem „faimoasa” lege… de ce n-am avea si un document asemnanator care sa reglementeze cultul conationalilor D-lui Wiesel ce au facut parte din NKVD si a celor ce au venit in Romania sa construiasca „viitorul luminos” si sa creeze „omul nou”.

 13. Ioan spune:

  Sa evaluam perioada 1939-23 Ianuarie 1941 a Mișcării Legionare. În aceasta perioada în spațiul european se întâmplă câteva lucruri: Germania și Rusia își dau mana și împart Polonia, Basarabia este cedată Rusiei iar centrul si nordul Romaniei este cedat Ungariei. Rusia intra în Basarabia, aducând o numeroasa populație de etnie evreiasca căreia i s-a promis de Stalin ca le va asigura întregul teritoriu pentru a-si constitui statul Israel, în schimbul loialității în exterminarea și evacuarea etnicilor romani și instaurării comunismului. Armata romana, în retragere, a fost ținta atacurilor și umilințelor din partea populației de etnie evreiasca, fără a riposta, a facut-o în 29 Iunie 1941 la Iași. Din Basarabia, au fost deportați în Siberia și Kazahstan, peste 60.000 de etnici romani, în majoritate intelectuali, oameni politici, elita locala, sub 1.000 au mai supraviețuit. România era la un moment de răscruce dar, clasa politica nu avea soluții, inca din 1938, odată cu instaurarea dictaturii lui Carol al II lea partidele politice nu mai funcționau. În acest context, Mareșalul Ion Antonescu este instaurat ca și Conducător al Statului iar, Carol al II lea trimis în exil, locul fiindu-i luat de prichindelul Mihai. Ion Antonescu formează guvern cu Mișcarea Legionara. Suntem în 1940 Septembrie, Mișcarea Legionara fiind condusă de Horia Sima, lucrurile funcționând relativ bine pana la sfârșitul lunii Octombrie. Horia Sima nu avea statutul lui Corneliu Zelea Codreanu, era dornic de putere și se aliază, în secret cu Himmler, pentru a conduce România prin înlăturarea Mareșalului Antonescu. Nu uitam, la 1 Septembrie 1939, începuse al doilea război mondial. Pentru acest lucru, Horia Sima deschide larg porțile celor care doreau sa se înscrie în Mișcarea Legionara, ocazie cu care, au fost infiltrati de către NKVD și comuniști, evident muncitori ca acoperire, printre ei și un anume Traian Boeru. În luna Noiembrie, spre sfârșit, un comandou format din 5 persoane, condus de Traian Boeru, este ridicat de la Vălenii de Munte, Nicolae Iorga și asasinat la Strejnic. De menționat ca, de la Cabinetul lui Horia Sima a fost sunată soția lui Nicolae Iorga și avertizata sa plece de acasă cu Nicolae Iorga pentru ca, un comando care nu este autorizat de conducerea Mișcării Legionare, se îndreaptă către casa lor pentru a-l asasina pe Profesor. Soția acestuia nu a dat creare și deznodământul îl cunoașteți. Nicolae Iorga a atacat și pe Hitler și pe Stalin, oricare fiind interesat de eliminarea acestuia, NKVD-ul fiind primul. Nu uitam, pana la 22 Iunie 1941 Hitler și Stalin erau prieteni. Același comando, condus de Traian Boeru îl asasineaza și pe Virgil Madgearu tot la sfârșitul lui Noiembrie 1940. Și acesta se pronuntase public împotriva lui Hitler și Stalin. După un șir de neînțelegeri intre Horia Sima și Ion Antonescu, în perioada 21-23 Ianuarie 1941, Horia Sima, cu sprijin promis de la Himmler, încearcă răsturnarea de la putere a lui Ion Antonescu, acțiune eșuat, Hitler a decis in favoarea lui Ion Antonescu. În perioada luptei, au apărut și victime din partea civililor și de etnie evreiasca dar nu ca un scop în sine. Nu uitam, exista încă vie, amintirea faptelor comunității evreiești din Basarabia asupra Armatei Romane. Traian Boeru, a trăit pana în 1980, în Germania Federala, la înmormântarea sa participând și fiul sau care, locuia în. ..Romania. Fiecare sa judece cum dorește. ..aceste doua asasinate….făcute de un grup infiltrat în Mișcarea Legionara în Septembrie 1940. În 23 Ianuarie 1941 Mișcarea Legionara este scoasă în afară legii de Ion Antonescu iar majoritatea membrilor legiunii, trimiși pe front, în 22 Iunie 1941 fie încarcerați, când comuniștii au venit în 1944 gasindu-i în lagăre și închisori. Prigoana asupra lor a fost totala, atat România, prin Ion Antonescu cât și Stalin au exterminat viitoarea elita: ne reamintim, majoritatea erau studenți și elevi. Regimul comunist, instaurat în România era condus, peste 85 % de etnici evrei sosiți de la Moscova. Alexandra Sidorovici, soția lui Silviu Brucan, era Președinte de Tribunal al Poporului, mulți dintre intelectualii romani fiind trimiși la moarte de sentințele acesteia care, cauționate de…Crin Antonescu…prin aceasta lege…..au devenit valabile. Tot atunci au sosit, părinții lui HR Patapievici, Vladimir Tismaneanu, Alexandru Florian….de neînțeles de ce si-au ascuns numele adevărate ale părinților. Alte figuri de etnie evreiasca din conducerea comunista: Ana Pauker, Valter Roman, Gheorghe Pintilie, Alexandru Nikolski….etc… În opinia mea, comunismul nu este incriminat în lege pentru ca este un experiment făcut de reprezentanți ai etniei evreiești în Rusia și statele căzute sub jugul Rusiei bolșevice. Ei, nu se pot condamna,pe sine, ar fi hilar, sa ne reamintim, nici în Parlamentul European o asemenea inițiativă nu a trecut. A mai rămas legionarismul, care a combătut comunismul, adica…pe ei și masoneria, în sfârșit. ..au reușit. ..felicitări Crin Antonescu. Astăzi, am ascultat, cântecul lui Tudor Gheorghe pe versurile lui Radu Gyr: Ridica-te Gheorghe, Ridica-te Ioane și mă gândeam, oare Tudor Gheorghe, pentru a-si cânta public acest cântec va trebui sa ceara aprobarea lui…Crin Antonescu sau a lui Alexandru Florian, inca nu au precizat în lege…penibil..
  Oameni liberi, aceasta lege reinstitue CENZURA, limitează libertatea cuvântului, libertatea de a gândi și a te exprima, în contextul în care nu încalcam prin acțiunile noastre drepturile și libertatile fundamentale ale niciunei națiuni de pe aceasta planeta, în ochii acestui Institut Ellie Wiesel, plătit din banii noștri, o adevărată Poliție a ceea ce ai voie și a ce nu ai voie, suntem periculoși pentru ca…ne încăpățânam sa gândim LIBER, sa avem opinii diferite…asta este DEMOCRAȚIA. ..eu cred cu tărie ca NU. Sta în PUTEREA MINȚILOR NOASTRE de a anula aceasta lege, vom strânge semnături și vom lupta cu FORȚELE STATULUI TOTALITAR ROMAN, prin folosirea deplina a DREPTURILOR NOASTRE CONSTITUTIONALE…noi suntem POPORUL. Mulțumesc, cu plecăciune, Oana Stănciulescu, pentru ocazia de a-mi putea exprima gândurile în acest cadru, împreună. .cu milioanele de romani…putem sa facem o lume mai buna…o lume în care dialogul și solidaritatea sa primeze pe aceasta planeta…firava și atât de încărcată de…războaie pentru nimic….declanșate….de fantome…ale trecutului….transferate în prezent….de forțele întunericului.

 14. alex spune:

  Incerc sa inteleg cum un institut jidanesc, complet strain de tara noastra a putut sa promulge asa o lege….chiar am ajuns presuri de sters pe picioare ?

  • ITBogdan spune:

   Interesant, cum unele actiuni au efect contrar celor prevazute de catre initiatori. reeducarea prin tortura a detinutilor politici din inchisorile comuniste, in loc sa creeze adepti ai comunismului din cei care le contestau ideile, a sfarsit prin a crea sfinti. Tot asa legea incriminata redesteapta idei fascistoide, xenofobie si antisemitism…

 15. Ioan spune:

  Sa abordam comunismul din România. A fost aplicat prima data în Basarabia, în intervalul 6 Iunie 1940-22 Iunie 1941 când, Rusia a ocupat samavolnic prin furt negociat cu Hitler, teritoriul din trupul tarii. Aici Comisarii Poporului (ironie a istoriei) aveau ca scop exterminarea a tot ceea ce era romanesc. Deci romanii știa despre „binefacerile” regimului bolșevic susținut masiv de etnicii evrei aduși din Rusia. Sa ne amintim, în lagărele din Transnistria, majoritatea covârșitoare a etnicilor evrei erau cei aduși de Rusia în 1940 și nu cei care, erau locuitori ai Romaniei pana la 6 Iunie 1940.
  În 1944, începând cu 25 August, urmează instaurarea comunismului în România actuala. În intervalul 25 August 1944-30 Decembrie 1947, elimina principalele personalități ale vremii: Ion Antonescu, printr-un simulacru de proces, în opinia mea, dacă Ion Antonescu era judecat la Nurnberg, era achitat, așa este declarat Criminal de război și avem interdicție a-l omagia pentru contribuția la menținerea unui stat cu numele de România. A urmat Iuliu Maniu…Ultimul pe lista a fost Regele Mihai care, în utopia lui, a supervizat cu semnarea Decretelor Regale, toate acțiunile Guvernelor dominate de comuniști ale perioadei, inclusiv falsificarea alegerilor din Noiembrie 1946. În perioada 1946-1962 a fost declanșat procesul de exterminare a tot ceea ce era elita intelectuala de etnie românească, experiențele erau cumplite, sute de mii de romani trecând prin Holocaustul…comunist…derulat sub coordonarea Moscovei. Statul cu instituțiile de forță, sub comanda Comuniștilor, majoritatea de etnie evreiasca, aduși de la Moscova, s-a transformat intr-o organizație terorista care distrugea destine, pe banda rulanta. Silviu Brucan era acuzator public in presa bolsevica iar soția, Alexandra Sidorovici executa prin condamnări la Tribunalul Poporului. Peste 600.000 de etnici romani, în perioada 1946-1962 au fost încarcerați, asasinați, cu destine distruse, un…Holocaust de care…nu ni se permite sa ne aducem aminte….pentru ca nu este „corect politic”….. felicitări Crin Antonescu. Începând cu 1962, Gheorghiu-Dej, în contextul în care,în 1958 se retrage armata rusa din România iar, în 1962 Comisarii Poporului, începe un proces de înlocuire a etnicilor evrei, la nivelul instituțiilor, cu etnici romani. Începând cu 1965 procesul este desăvârșit de Nicolae Ceausescu care izolează și îndepărtează din instituții. ..Agenții Moscovei. Pana în anul 1989, aceștia nu au contat în conducerea statului, de aici și marea supărare, a lui Vladimir Tismaneanu și a lui Alexandru Florian pe Nicolae Ceausescu și perioada sa, ei nu mai aveau acces la butoane ca în perioada 1946-1962.
  Revenind, noua ni se sugerează sa condamnam cu ferocitate perioada 1962-1989 final de mandat Gheorghiu-Dej si perioada integrala a lui Ceausescu perioada care, a fost infinit mai blândă dpdv condamnări politice și sa uitam complet, dacă se poate, de perioada 1946-1962 când practic, a fost eliminată elita românească iar responsabilitățile conducătorilor, majoritatea de etnie evreiasca sunt majore. Vor sa uitam de: Ana Pauker, Iosif Chisinevski(Iosca Broitman), Silviu Brucan, Walter Roman, Leon Tisminetki (devenit Tismaneanu), Gheorghe Pintilie (Pantiusa Bodnarenko), Alexandru Nikolski(Boris Grunberg), Avram Bunaciu, Alexandra Sidorovici, Teohari Georgescu (Burach Tescovici), Gheorghe Apostol(Gerschwin), Alexandru Bârladeanu, Chivu Stoica, Leonte Rautu, etc….În perioada 1946-1962 studenții și tinerii, membrii ai Mișcării Legionare, desfiintate in 1941, au fost exterminați sau distruși fizic și ca destin..de instituțiile teroriste ale Statului Roman Bolsevic..acum li se anulează și dreptul la memorie…prin aceasta lege…felicitări Crin Antonescu. Toate informațiile sunt disponibile în spațiul virtual…trebuie sa fim informați pentru a ne apară dreptul la istorie adevărata iar, cei care, încearcă sa falsifice, prin lege, adevărul istoric, sa fie sancționați de lege, nu numai de memoria istoriei. Atât cât. ..încă existam…sa ne afirmam cu demnitate drepturile…nu plecam capul…niciodată…în fata nimănui, suntem egalii oricărei națiuni de pe aceasta planeta. România este…formata din fiecare respirație. ..sa continuam sa respiram aerul tare…al Libertății.

 16. Ioan spune:

  „Se aduna și cresc văzând cu ochii documentele și materialele, actele oficiale și declarațiile luate sub jurământ. Înalți magistrați și bravi ofițeri care si-au riscat viața ca sa apere cu puterile lor retragerea și exodul romanilor, din Basarabia, au văzut cu ochii lor nenumărate acte de sălbăticie, uciderea nevinovaților, lovituri cu pietre și huiduieli. Toate aceste gesturi infame și criminale au fost comise de evreimea furioasa ale cărui valuri de ura s-au dezlantuit ca sub o comanda nevăzută. De ce atâta ura? Așa ni se răsplătește buna-vointa și toleranta noastră? Am acceptat acapararea și stăpânirea iudaica multe decenii și evreimea se răzbuna în ceasurile grele pe care le trăim. Și de nicăieri o dezavuare, rupere vehementa și publica de isprăvile bandelor ucigașe de sectanți și sanguinari. Romanimea aceasta, de o bunătate prosteasca fata de musafiri și jecmănitori merita un tratament ceva mai omenos din partea evreimii care se lauda pana ieri ca are sentimente calde și frățești fata de neamul nostru în nenorocire.” Nicolae Iorga- De ce atâta ura? (Neamul Romanesc 06.07.1940) .
  Aceasta este și întrebarea mea: De ce atâta ura? Crin Antonescu – George Scutaru – Andrei Gerea (inițiatori ai legii), Alexandru Florian (institutul elie wiesel)- Ciprian Nica (completator al legii în parlament) asupra etnicilor romani când, de fapt, etnicii evrei trebuie sa își ceara iertare…pentru faptelor asupra romanilor..”pe parcursul multor decenii”…..cui folosește falsificarea Istoriei și tentativa de a umili un popor…pentru faptele voastre. Etnicii romani s-au aparat în propria lor tara…de jugul si exploatarea voastra…a etnicilor evrei…Nu îmi răspundeți mie, răspundeți lui Nicolae Iorga.

 17. ada spune:

  Imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva. Posturile mele au disparut.

 18. ada spune:

  Procurorul general a gresit, cu Ponta, DA, dar cu ce sunt mai buni liberalii, dupa ce ne-au lovit cu o lege (nu antilegionara, ci antinationala, bolsevica) ? Si dupa ce consilierul prezidential da ordine si directii justitiei (si CSM nu se sesizeaza), ca trebuie sa aresteze si sa judece dupa cum spune un institut. Si ne anunta victorios ca a inceput prigoana si cenzura pe NE, Facebook, media. Adica impotriva exact a celor care l-au votat pe presedinte, pt ca ei sunt primii care se revolta impotriva acestei socante umilinte antidemocratice.
  Daca hotararile din perioada bolsevica sunt valabile si azi, atunci si NATIONALIZAREA este valabila. Si RETROCEDARILE=ILEGALE!!!!

  • Honey spune:

   Una peste alta, ce au facut Ponta si Antonescu e un dezastru petrnu Romania : 1. institutiile fundamentale si statul de drept a fost subminat, atat prin niste tertipuri legale, ocolire a legii si asa mai departe, dar mai ales prin abuzul de proceduri exceptionale fara fond, care va diminua increderea si fucntionarea statului mult timp de acum incolo, s-a creat un precedent teribil : de acum incolo oricui nu ii place de figura presedintelui, face suspendari! a tradat tara rusilor sau are ochi caprui e acelasi lucru in logica imbecila a unor corupti ca clica PDL-PSD!.. 2. economic se resimte deja, leul a scazut, investitorii sunt mai nesiguri si asa mai departe, adica Europa si lumea arde si aici se discuta plagiatul lui Ponta si tentativa de lovitura de stat legalizata a unui plagiator; 3. ca imagine a unei tari, sa utilizezi proceduri extraordinare de suspendare a sefului statului fara niciun motiv, intr-o perioada dificila in tara si in lume cu probleme serioase care nu mai sunt discutate, mintind privind intentiile tale, rastalmacind si abuzand de lege, intr-o tentativa disperata si evidenta ca lumina zilei de a proteja marii corupti derulata de unui individ bun de fals in acte, care orice s-ar intampla nu mai poate spera la vreo cariera politica respectabila decat dand mana cu Lukasenko si altii de teapa lor, si a unui adormit care nu stie nici macar o limba straina, pus de Patriciu si Voiculescu sa se asigura ca nu intra in puscarie, e o lovitura fantastica, o imagine de tara corupta, tribala, disfunctionala, instabila, unde totul e posibil , dar in sens rau In orice caz, ti-e rusine de Romania.

 19. Ioan spune:

  Va recomand cateva lucrari lamuritoare, despre…ceea ce se ascunde in spatele legii antilegionara: 1. Scriitorul Radu Theodoru-Comandor Aviator, prin cărțile sale: România ca o Prada/Învierea lui Iuda/România, Romanii și Comunismul – un răspuns documentat la o provocare antiromaneasca oferă tabloul complet a ceea ce ni se pregătește….dacă nu suntem vigilenți și nu răspundem adecvat.
  2.Cartea Holocaustul Rosu- de Florin Mătrescu. Golgota Romaneasca – Mărturiile bucovinenilor deportati în Siberia, culese de Dumitru Covalciuc. 3.Saptamana Rosie 28 Iunie – 3 Iulie 1940 sau Basarabia și evreii, de Paul Goma. 4. Chestiunea Evreiasca- de Mihai Eminescu. 5.Executati prin Înfometare – Holocaustul ascuns- Șapte Milioane de oameni din Ucraina au fost lăsați deliberat sa moara de foame la ordinul evreului Stalin. Fapta a fost trecuta sub tăcere vreme de o jumătate de secol. Acum un supraviețuitor vorbește, este Miron Dolot. 6. Un Evreu american avertizează SUA: ” Vom avea aceeași soarta ca germanii”- Discurs susținut de Benjamin H. Freedman, în 1961, la Hotel Willard din Washington DC. A fost publicată și în Revista Lumea. Este o mica particica din adevărata istorie, ascunsa de ochii noștri, cu scopul de..a ne transforma în sclavi.
  Un mic detaliu, în 1940 în Iași, trăiau cca 50.000 de etnici evrei…jumătate din populația orașului. ..dominau tot: banca, comerț, industrie, administratie, ce rol aveau romanii- erau slugile lor…pe viață. Un alt detaliu…știut de mine…publicat acum și în Revista Historia…Răscoală de la 1907 a fost îndreptată. ..impotriva Arendasilor Evrei, citiți pentru a înțelege dimensiunea tragediei…prin care a trecut poporul roman încă de la acea perioada, de altfel, confirmata de Nicolae Iorga, în articolul „De ce atâta ura?”, nu ne pot îndoi, sa ne unim glasurile, mințile, brațele pentru a-i întreba același lucru, în August 2015, după 75 de ani….este noaptea mintii. Sa nu uitam…întrebarea suplimentara: DE CE? pentru a-i obliga…sa mărturisească adevărul de care se tem și care-i va înfrânge…pentru totdeauna.

  • ada spune:

   Noi, asa cum suntem noi ca popor (si-i includ pe toti care vor sa fie inclusi si traiesc langa noi), am iertat si iertam si nu vrem razbunare si penitenta vesnica din partea nimanui.
   Principalul scop al acestui popor, acum, este sa supravietuiasca, fizic, dupa ce s-au distrus cateva milioane de locuri de munca in Romania.
   Ne chinuiam sa supravietuim si moral, ca si constiinta nationala, dar nu vorbeam despre asta.
   Dar acum, e intr-adevar noaptea mintii.
   De ce spun reprezentantii (doar unii reprezentanti) evreilor ca ne urasc pe noi, romanii, mai mult decat pe germanii ??!!!
   Ma intreb de cativa ani, dupa o emisiune la TVR1. Acum, cred ca incepem sa intelegem, exact ce ati spus, pt ca a fost o vreme cand eram sclavi, ca niciun alt popor. Ei ii respecta mai mult chiar si pe unguri. Si nu accepta ca odata, eroii neamului s-au ridicat, pentru tara si popor. Nu impotriva lor. Pt noi.
   Si mai cred ca ne urasc atat de mult (in posturi pe NET, vezi „Gandul”, ne fac rromi si naparci si rromanika,etc); PT CA ISI PERMIT. PT CA CEI CARE NE CONDUC LE PERMIT.
   Tot ce scriem noi aici sau alti romani, oriunde, la fel, nu este discriminare sub nicio forma.
   Aceasta lege este o grava provocare, o grava discriminare la adresa romanilor si Romaniei. Sa ti se interzica sa gandesti, sa simti, sa-ti cunosti istoria, cu bune si rele, sa se calce justitia in picioare (la ordin prezidential) spunandu-i-se ca trebuie sa ia indicatii de la un institut; acel institut sa spuna ca a venit vremea sa le cinstim martirii lor, deci sa-i aruncam la gunoi pe ai nostrii….
   Toate sunt o grava discriminare la adresa poporului roman.

  • Kleea spune:

   Sunt de acord cu joness, cam asta e bmnoiul in care se va discuta. Si da, cei care ajung sa comenteze aici au interes politic (mult) peste medie. Iar majoritatea au convingerile lor bine fixate.De exemplu, joness nu-si poate trece peste ele El stie una si buna, va vota cu 2 maini sa pice Basescu, raul absolut, cauza tuturor nenorocirilor care au fost vreodata in PNL. Pentru ca nu, PNL va iesi o gasca imaculata, o lebada, o floare, dar asta doar dupa ce scapa de Basescu. Altii sunt la fel de convinsi ca gata, s-a terminat Romania daca pica Basescu. Relax.Temerea cu statul de drept e foarte foarte serioasa. Insa stiti cum e, in Romania, nici macar dictatura nu e luata in serios. Sa faca ce? Cat credeti ca mai pot intinde coarda Ion Iliescu si prietenii lui liberali? Hai inca o ordonanta, hai doua, dar vine iarna. Poate trec cu bine de prima iarna dar mai vine inca una dupa. Si vine argumentul lui joness. Ala suprem, cu intretinerea. Cu ratele in Euro, d-astea. Atunci o sa-si aminteasca lumea si ca a plagiat, si ca l-au dat jos pe Basescu cam la sanchi si ca si-au facut scapati borfasii si restul oalelor care li se vor sparge in cap.V-am ramas dator cu raspunsul la invitatia de iesit in strada. Scuze, cum ziceam, nu pot sa nu personalizez. Nu pot sa ies in strada pentru moartea pasiunii gen MRU, Blaga sau Neamtu ala Nu mai zic de Baconschi care stim ce gandeste despre viermii care ies in strada. Sa se duca ei intre ei si sa-si vorbeasca unii altora cu portavoce. PDL si albele lor ca zapada isi merita soarta iar daca vreodata imi vor mai ridica o spranceana de interes, asta va fi cand si-o vor pune pe Monica Macovei lider.Ok, am inteles ca erau si mitinguri apolitice, dar am inteles prea tarziu asta, au fost prost comunicate. Si oricum nu stiu daca ajungeam la ele, tocmai ca sa nu dau nas sperantelor PDL. PDL sa se descurce cu Blaga, si l-au votat si-l merita.Voi vota sa ramana Basescu. De ce? Fiindca le am si eu pe ale mele, discursul justitiar imi atinge piticii mei de pe creier. Iar pana una alta, nu visam vreodata ca Vantu si Nastase sa fie in puscarie. D-aia.

 20. ada spune:

  Autoritatile romane sunt datoare cu explicatii pertinente, complete si Norme de aplicare pt aceasta lege. Dovezile???
  In EU, SUA, Rusia, etc, sunt organizatii, partide, cluburi, site-uri, formatii de muzica, fashion, etc.,etc.care promoveaza la greu si de zeci de ani simbolurile si ideologia nazista (nazismul a fost condamnat international. Legiunea niciodata). In Parlamentul European sunt peste 30% extrema dreapta. Dar niciun institut nu-i condamna si nu-i interzice. Au dreptul la libera exprimare si libera opinie.
  Aceste organizatii neo-nazi ne considera in mare parte europeni de mana a doua, chiar gypo…gypsy.
  Institutul Wiesel nu ne apara. Au forumuri dedicate „romani si bulgari”-raul Europei!!!???????????
  Institutul Wiesel nu ne apara.
  Acum 2 ani, la televiziunea publica, doi reprezentanti evrei spuneau ca urasc si condamna mult mai mult poporul roman decat poporul german!!!!?????? cautati arhive…..
  DE CE??????????? AU GRESIT ROMANII MAI MULT DECAT NAZISTII??????????????
  VREM EXPLICATII

 21. ada spune:

  Am crezut in USL, am sperat multi. Am vazut inaintea multora ca Ponta nu e….Am scris rau pe net si am avut mult rau, in viata reala…?? poate sunt eu paranoica…
  In presedintele Iohannis nu spun „am crezut”; multi ne-am pus tot sufletul si credinta…Si nu inteleg…de ce a promulgat acesta lege, 217, de ce in forma asta, atat de ambigua, pe modelul inchizitiei, deschizatoare de abuzuri, frica, liniste de mormant si cenzura, in 2015, cand ne bucuram „vin americanii”, „ne salveaza Kovesi” si presedintele…
  Acel consilier prezidential…a avut capul la el cand vorbea? Dupa ce ni s-a furat tara, viata, speranta, viitorul, acum ni se fura si sufletul. Sa ne fie frica si-n sufletul nostru sa ne bucuram de valorile neamului romanesc, asa cum speram sa ne bucuram de presedinte…
  Scriu aici pt ca trebuie sa spun cuiva, unui jurnalist curajos, cum spunea cineva,; Imi cer scuze si va multumesc. Si lui Rares Bogdan. Nu mai spun „sunteti ultima speranta”. Aia a fost Iohannis, sau poate mai nainte, Antonescu….Acum, deja, nu mai speram, si nu mai simtim, nimic. Dar poate…vom lupta.
  Da…ne-au cerut americani…la cererea evreilor…si a lui Maior (!!!??) si…da…a aparut un articol justificator in Washington Post, ca asa, sa fim noi exemplu, sa poata fi condamnati orban si Jobbik …
  Da, asa, sa ne schingiuti sufletul, sa fim exemplu, cand si-asa eram, ca nimeni nu deschide gura in tara asta; si nici nu prea mai suntem prea multi. si astia, ne-am cam indobitocit, eu, nu altii….Oare chiar asa sa fie???Ne-au cerut am….?
  Va multumesc si-mi cer scuze ca am abuzat. Eu sunt un nimeni, nimeni, nici din cei vechi, nici urmasi, nici nimic, nimeni…si femeie. Niciun pericol, deci.

 22. ada spune:

  Si nu cred, eu NU CRED CA AMERICANII AU CERUT ACEASTA FORMA!!!!!!
  NU CRED. Americanii nu sunt nici antidemocratici, nici prosti.
  I-am asteptat aproape un secol si nu cred ca acum, cand vin, ne vor morti, sufleteste, fizic apoi. Nu cred ca vor sa faca un alt Israel aici, pe pamantul nostru.
  Da, americanii cer legi democratice, antirarism; neo-nazi este extrem de dezvoltat in Europa. Noi nu stim, nu avem timp sa vedem.
  Da, neo-nazi din Europa sunt folositi (unii) de Putin.
  Dar romanii sunt primele victime ale acestor grupari sau partide. Noi suntem „dusmanul” pt ei, nu evreii. Nici macar invazia imigrantilor.
  Deci noi romanii, asteptam de la conducatorii nostrii sa ne apere, in Europa, in tara. Sa nu mai fim discriminati, alungati, numiti rromi, etc.
  Acum suntem numiti asa si in tara…
  Si peste un popor atat de lovit si umilit, vine o lege care ne spune ca hotararile tribunalelor bolsevice sunt valabile si azi. Ca suntem condamnati vesnic, ca oricine a indraznit sa fie „national” este interzis. De aceea este condamnat doar Ceausescu.
  Comunismul nu! Ba dimpotriva.
  NU CRED CA AMERICANII VOR SA RESTAUREZE BOLSEVISMUL IN ROMANIA!!!!!
  NU CRED.
  Si toti cei care tac acum, ar trebui sa ne vorbeasca.

  • brandusa spune:

   BA SA CREZI!!!! Americanii, sau, ma rog, „reprezentantii lor in Romania, nu ne-au vrut niciodata binele, din moment ce sunt majoritatea khazari, reprezentanti masoni, care urmaresc distrugerea poporului roman, ca sa puna mana pe ceea ce detine pamantul romanesc, toate comorile si toate SECRETELE! De cand se chinuie sa se apropie de platoul din Bucegi dar CEEA CE ESTE ACOLO, nu-i vrea si nu-i primeste … Dumnezeu nu-i lada … Doar cei cu inima curata si blajini, doar cei ce se trag din pelasgi, adica doar noi romanii …
   Am ascultat pe youtube o marturie a unei batrane evreice, din Israel, in care vorbea foarte urat despre acei conationalu ai ei, care nu vor sa se intoarca in tara lor, pentruca sunt excroci si avizi dupa putere, averi si dominatie … spunea ea ca sunt perversi si rai … Sunt multi evrei onesti, care marturisesc adevaru si respung acuzatiile care se aduc poporului roman. Ei recunosc ca, inventia „holocaustului” este doar o metoda parsiva de a stoarce bani! Acesta este adevarul! UNICUL!!!

 23. Ioan spune:

  După „furtuna creierelor” urmează concluziile:
  1.in spatele Legii Antilegionara se scunde….URA, RĂZBUNAREA, etnicilor evrei, împotriva ROMANILOR, așa cum a scris și Nicolae Iorga în….1940…pentru ca nu s-au lăsat călcați în picioare…de neamuri străine.
  2.Holocaustul este problema etnicilor evrei cu Germania…nu cu ROMANIA.
  3.Holocaustul-PRIMUL este cel din 1932-1933, din Ucraina, când cca 7 MILIOANE de oameni au fost asasinați prin înfometare de Evreul STALIN.
  4.COMUNISMUL-o AFACERE EVREIASCA care a dus la ASASINAREA a peste 30 MILIOANE DE OAMENI și pentru care EVREII se opun din toate puterile sa nu fie condamnat.
  5.COMUNISMUL-instaurat in 1917 pana in 1989, un sistem criminal susținut de BANCHERII EVREI din SUA….un EXPERIMENT al FRANCMASONERIEI.
  6.ROMANII a luptat cu Evreii din România începând cu Răscoală din 1907….probabil trebuie sa-i interzicem și pe aceștia.
  7.MISCAREA LEGIONARA, apărători ai romanilor, promotorii politicii unei șanse egale…a Romanilor…în propria lor tara….LEGIONARII-MARTIRI – EROI…nu fasciști.
  8.Pedepsirea lui IG Duca și Armand Calinescu, doi romani care au trădat-asasinat au fost reacții individuale ale unor membri care, au considerat o onoare pedepsirea TRADATORULUI IG Duca și a ASASINULUI Armand Calinescu. Nu conducerea Mișcării Legionare a cerut acest lucru..nu exista nicio dovada în acest sens.
  9.Asasinarea lui Nicolae Iorga și Virgil Madgearu a fost executată de membrii infiltrati în Mișcarea Legionara de către. ..NKVD…Traian Boeru conducătorul comandou lui, a trăit în…Germania bine mersi pana în. ..1980. Horia Sima a încercat salvarea lui Nicolae Iorga…sunând la casa acestuia…exista mărturia scrisa a soției sale.
  10.Miscarea Legionara nu mai funcționa din Ianuarie 1941…interzisa de Ion Antonescu.
  11. ROMANIA este VICTIMA atât a FASCISTILOR-HITLER cât și a COMUNISTILOR-STALIN…deci nu puteam fi nici Fasciști..nici Comuniști.
  12.COMUNISMUL în România, în perioada 1946-1962 instaurat de..etnici evrei aduși cu tancurile în 1944, a dus la asasinarea si distrugerea a peste 600.000 de etnici ROMANI- elita. Ei vor sa condamnam doar perioada 1963-1989..adică pe cei care…au contribuit la recladirea Romaniei.
  13.Toti cei…Crin Antonescu(aventurier politic) – George Scutaru(anchetat de DNA) – Andrei Gerea(traseist politic)-Ciprian Nica (turnător la Securitate)-Alexandru Florian (fiul bolșevicului kominternist Radu Florian – etnic evreu)-Valeriu Zgonea (Președinte Camera Deputatilor)-Klauss Johannis (a promulgat legea) care au susținut o lege anticonstitutionala…PLANGERE PENALA pentru restrângerea drepturilor fundamentale ale cetățenilor ROMANIEI și declarați ca „INAMICI PUBLICI DE ÎNCĂLCARE A DREPTURILOR OMULUI”.
  14.Actiune cetățeneasca ferma…în cadrul constituțional…pentru anularea acestei legi.
  15. Când afirma minciunile…întrebați-i de fiecare data…DE CE? care este cauza pentru care ROMANII au reacționat..asa…de ce EVREII sunt „INGERII” și ROMANII sunt „DIAVOLII”, când de fapt ADEVĂRUL este…pe dos..

  Romani, Steagul sus, vom izbândi. …dreptatea și adevărul istoric sunt aliații noștri.

  Mulțumesc, Oana Stănciulescu, Domnul sa te ocrotească.

 24. Ioan spune:

  Stimați utilizatori ai acestui Blog sper ca ați înțeles din dezbaterea din aceasta seara de la Realitatea TV, încotro ne îndreptăm. ..auziți…cică spre viitor…Alexandru Florian se referă la…dacă te dai cu noi…EVREII…o sa ai…VIITOR…dacă nu…o sa te aștepte. ..în TRIBUNAL…un JUDECĂTOR MASON…știți. ..CSM a admis ca JUDECĂTORII…pot fi membri ai MASONERIEI….l-a-ți observat pe Ion M.Ionita….un om mic…Halal Jurnalist…învață Istoria de la Alexandru Florian…Bravos Națiune…Halal sa-ti fie…iți admiri Calaii…rămâne cum am stabilit în mesajul anterior.

  • ada spune:

   I-am scris d-lui Rares Bogdan:•
   :Va multumim ca sunteti singurul care continuati discutia pe aceasta …lege. Dar, este o mare rusine pt democratia la care aspiram de 25 de ani, ca d-l Cautis (inainte, d-na Oana Stanciulescu), sa fie facut simpatizant legionar in direct, nelasat sa vorbeasca. De ce e singurul care apara punctul de vedere al celor multi? D-l din Italia a recunoscut, fascismul a fost lasat in pace, a murit singur. Exista azi in Europa un f. f.accentuat si raspandit neo-nazism, capetele rase. Nimeni nu-i baga la puscarie. De acum inainte, oricine are alta parere, va fi facut legionar si bagat la puscarie? Cei care au omorat si torturat legionari, inainte de razboi si in comunism, nu sunt criminali? Si legiunea a fost un fenomen de masa. Milioane de romani, studenti, intelectuali, preoti, sfintii inchisorilor comuniste, ii aruncam pe toti la gunoi? D-l din Italia apara fascismul. Noi ne bagam romanii la puscarie si acceptam sa ne inchinam la sfinti evrei, cum a spus Wiesel. Asta ne asteapta? Dictatura Carlista a omorat legionari. De ce nu interzicem monarhia?”

 25. Ioan spune:

  Bravos. ..Constantin Barbu….elie wiesel…EXCROC PLANETAR…știți povestea…un coleg de celula…unde a declarat ca ar fi fost la Auschwitz…..elie wiesel……sustine ca nu îl recunoaște. ..în plus..nu are nici acel număr imprimat pe mana..cum aveau toți deținuții. …..asa ca….rămâne cum a comunicat D-l Constantin Barbu…va imaginați cine…dorește RASTIGNIREA ROMANIEI!!!!!!

 26. Lucian spune:

  Bravo Oana!!!!!

  Sa nu il mai bagi in sema pe trogloditul de Raraes, care se da rotund si atoatestiutor, cu toate ca are foarte evidente si foarte mari lacune (reale sau simulate – cred ca in buna parte simulate) in privinta istoriei reale a Romaniei, ne mai vorbind despre istoria reala a planetei Terra (Gaya). Este un GOGOMAN cu ”staif” de cea mai joasa factura Gata cu audientele lui fabuloase!!! Daca este mare prieten cu atatea nulitati ca alde Ionita, va pati exact ca Iosif Sva. Acela, ataunci cand a inceput sa-l ”muste de fund” pe Mihai Eminescu, cu o pofta si o ura incredibila pentru un om de cultura de mare valoare asa cum parea, in cel mai scurt timp ”a dat coltul”. Legea actiunii si reactiunii actioneaza si in social dar nu in mod instantaneu ca in mecanica niutoniana si nici un mod egal si de sens contrar (in social, daca faci rau vei suferi mult mai rau, daca faci bine, vei primi mult mai bine dar marja de timp este imprevizibila pentru capacitatile noastre de perceptie).
  Vad ca tot femeile sunt mai curajoase si mai luptatoare pentru dreptate si adevar in tarisoara asta a noastra!!!???

  Pe curand.

  • ada spune:

   GRESESTI f mult. Da, aceia ne-au suparat f tare, dar trebuie sa-i multumim lui RARES BOGDAN ca a facut acesta emisiune, ca aduce la cunostinta publicului aceasta lege si acesta problema, peste care celelalte TV au tras omerta, tacerea complice si absoluta.
   A mai fost o fata la B1 si Realitatea. Atat.
   Si e f grav ca nimeni nu vorbeste, ca sa afle toti romanii (cetateni, nu doar romani)
   Tacerea e putere pt cei care ne impun acesta lege.

 27. nautilus spune:

  Imi pare rau sa-i dau iar si iar dreptate lui Tutea: sacrificiile acestea sunt inutile in fata unui astfel de exponent ca Florian… Apropo, Florian e cetatean roman?

  • Archie spune:

   Doamne, cata durere, cata lateamntie Justitia? Glumiti sau ce? Mi s-a reprosat ca dau exemplul luiHuidu si ca Huidu n-are legatura cu independenta fata de politic a justitiei. Anyway, pentru omul de rand, cel care n-are nici o treaba cu politicul, sentinta din cazul Huidu este emblematica pentru reforma justitiei in epoca Basescu. Dar daca vreti exemplu politic, lasand deoparte asa zisa condamnare a lui AN sunt de acord s-o asemuiesc cu cea a lui Al Capone, condamnat pentru frauda, nu pentru crima care putea fi condamnat pe bune, pentru lucruri mult mai importante privatizari frauduloase, de exemplu as vrea sa va intreb si sa va rog sa fiti sinceri, nu sa urlati ca nu este adevarat, de ce justitia asta independenta n-a facut nimic in privinta Robertei Anastase, ba a si scos-o bazma curata, in cazul votului de la Legea Pensiilor? De ce, ca intotdeauna de altfel, justitia condamna doar in curtea opozitiei? De ce nu s-a rezolvat dosarul flota? Sa nu-mi spuneti ca n-am avut flota.Sunt de acord, actiunile USL sunt la limita legalitatii, dar nu sunt ilegale .S-au fortat legile, asa cum toata lumea, in frunte cu TB, a facut de 22 de ani aici. Noi toti trebuie sa militam pentru instaurarea legalitatii pentru toata lumea. Gandindu-ne, de exemplu, la CCR, poate ca judecatorii de acolo ar trebui sa fie propusi de cei ca ei si de catre societate, nu de partide, sau de reptrezentatii acestora, fie ei si presedinti. Sa scoatem de sub umbrela politica orice are legatura cu justitia.Si inca ceva poate incercati sa aprofundati ce este justitia din Romania poate v-aduceti aminte ca 3 facultati erau politice inainte de ’89 Istorie, Filozofie si Drept nu puteai sa te inscrii fara dosar curat nu rude in strainatate, nu persoane cu antecedente in familie, de exemplu, dosarul meu a fost respins in 1983 pentru rude (care plecasera in 1950 si pentru ca tata, care murise in 1978, fusese inchis politic), asa ca nu va mai lamentati, profesorii de la drept de dupa ’90 sunt dintre cei care urmasera cursurile facultatii inainte de ’89 si avusesera dosarul curat. Nu ne-am nascut ieri, nici in 2004, asa cum nici TB, simbolul curateniei morale din tara noastra, nu s-a nascut astazi. Si daca este cineva curat acela sa arunce piatra. Pana una alta mie imi place asta cu intoarcerea comunismului. Adevaru este ca eu am fost comunist. Monica Macovei nu.

 28. ada spune:

  Sunt prea multi antiromani si antiRomania care scriu, posteaza pe net, oriunde. Ii plateste Ponta??
  Si mai cine? Ca pare o adevarata campanile impotriva noastra.
  Da, suntem cel mai tolerant popor, iubim strainii si conationalii, dar de o vreme, dup ace s-a furat tot, restul a fost distrus, a inceput distrugerea finala: a sufletului romanesc.
  Scriu asazisi romani care lovesc in diaspora din dragoste pt Ponta. Consumul din tara e sustinut cu banii din diaspora, deci sit axe si impozite, pensii, salarii.
  Conducatorii nostrii se intrec sa se puna bine cu diversi (si ciudati) straini, cu Turcia, cu islamul, cu evreii, cu rusii, chinezii… Ce folosim noi din asta?
  Parca toti vor o bucatica din Romania. Parca prea multi s-au napustit asupra Romaniei si vor sa rupa, sa domine, sa ne calce in picioare, sa ne puna pumnul in gura (vezi legea antilegionara, de fapt antinationala, care este o provocare din care nu castiga decat Rusia).
  Nu e nicio o problema cu moscheea, OK, dar de ce scoala musulmana??????? Asta poate fi scoala de teroristi. Care e urgent si necesitatea??????? Nu e scoala in limba turca, araba, etc. NU, e scoala musulmana…deci e pericol.

 29. ada spune:

  Institutul Wiesel vrea sa conduca justitia din Romania, sa-I invete sa ne aresteze daca nu ne aruncam la gunoi eroii, martirii, sfintii nostrii si daca nu ne inchinam la ail or.
  Toate autoritatile statului sunt de accord cu ei. DE CE???????
  E O PROVOCARE CARE URMARESTE ORI SA EXTERMINE CONSTIINTA POPORULUI ROMAN, ORI SA NASCA TULBURARI, MISCARI NATIONALISTE SI ULTRA NATIONALISTE. CUI FOLOSESTE???
  Ni se spune pe la colturi ca asa vor americanii…
  EU NU CRED CA AMERICANII SUNT ANTIDEMOCRATICI, NICI PROSTI!!!!!!!
  EU NU CRED CA AMERICANII NE SPUN CA HOTARARILE TRIBUNALELOR BOLSEVICE, RECUNOSCUTE DE URSS, SUNT VALABILE SI AZI.
  SI EU NU CRED CA LEGEA ANTILEGIONARA FOLOSESTE AMERICANILOR. NICI ROMANIEI.
  EA POATE FOLOSI DOAR LUI PONTA SI RUSIEI (DUPA ISRAEL, DE FAPT CATIVA EVREI BOLSEVICI, EXALTATI SI ROSI DE O URA DE ZECI DE ANI)
  RUSIA SUSTINE SI ARE RELATII CU MISCARILE NATIONALISTE SI DE EXTREMA DREAPTA DIN EUROPA.
  LA NOI NU EXISTA. DAR CINEVA VREA SA PROVOACE.
  CONDUCATORII NOSTRII SUNT MANIPULATI, MINTITI, TRADATORI, PROSTI????????
  NU MAI INTELEGEM NIMIC SI EI NU AU BUNUL SIMT SA NE EXPLICE.
  LEGEA ANTILEGIONARA E O MARE LOVITURA PT IOHANNIS SI UN CASTIG PT PONTA, CARE NU MAI E INAMICUL PUBLIC NR.1.

  • Ioan spune:

   Nu mai introduceți în peisaj…ponta. ..rusia…pregatiti-va si faceți plângeri penale celor responsabili de apariția acestei legi nerușinate. Sa ne înțelegem, lupta se da, folosind cadrul constituțional, prin plângeri penale individuale..daca nu tuturor membrilor Parlamentului care au votat legea….cel putin initiatorilor…..de sesizări ale avocatului poporului…de strângere de semnături pentru anularea legii..de mitinguri și demonstrații……lupta reala nu se da aici pe Blog….aici se conturează direcțiile de actiune…prima a fost lansata de Ioan Rosca…Petiție Online..către Avocatul Poporului…..Victor Ciorba……faceti-o publica și recomandati-o cât mai multor oameni sa o semneze. Sa trecem de la Idei…la FAPTE. Steagul Sus…Vae Victis!

 30. Ioan spune:

  Bună dimineața Oana,

  am rugămintea, dacă exista o inițiativă în acest sens, sa Publicați un Format standard al unei Plângeri Penale pe care sa o descărcam, sa o completam și sa o depunem la Parchet sau Judecătorie/Tribunal/Curte de Apel/Înaltă Curte de Justiție, , fiecare în nume personal.

  Multumesc și toate cele bune.

 31. Ioan spune:

  Acest gest, de initiere a Legii 217, al lui Crin Antonescu – George Scutaru- Andrei Gerea, este identic cu cel comis de I.G. Duca, în 1932, prin excluderea partidului Totul pentru Tara, al Miscarii Legionare, de la alegerile parlamentare,…..concluzia mea….Liberalii…au TRADAREA în singe, deși oficial…declara sentimente…patriotice care…se dovedesc a fi false….in realitate. Așteptam o reacție de la Ionescu – Quintus, vechi liberal, se pare ca frica….lasitatea….nu are vârstă.
  Academia Romana…tace…doar Eugen Simion…a făcut temenele….lui elie wiesel…in 2002…..când a fost primit în Academia Romana…ințelegeți. ..astia sunt „infiltrati” peste tot…..ca virușii….încă se caută antibioticul…izbăvitor. ..

 32. emilian spune:

  Felicitari pentru atitudinea dumneavoastra!

 33. Fac MEA CULPA: l-am admirat mult pe Crin Antonescu, încât i-am replicat dur unei doamne din Tulcea care-mi spusese, în 2013, că — în oraşul natal, nu-l agreează mai nimeni — iar care, acum, şi-a arătat chipul adevărat. Hidos. Ca istoric, s-a descalificat total, ca român, s-a prăbuşit prin propria voinţă în străfundul Gropii Marianelor, ca politician a ieşit din orice cărţi.
  Dar ce aleasă companie şi-a dorit! Tov. Alexandru Florian (pe numele neprelucrat Finstein, fiu de vajnic kominternist, bolnav de ură la adresa României, a drepturilor omului, incapabil a pricepe noţiunea de DEMOCRAŢIE), George Scutaru (cercetat de DNA), stacojiul Ciprian Nica (cu niscaiva complicaţii via CNSAS), de la distanţă, fratele tov.-ului Florian (Radu Ioanid), deoarece impostorul ce s-a dat, decenii la rând, drept Elie Wiesel (adevăratul Elie Wiesel fiind — din nefericire — deportat de naziştii horthyşti, exterminat de naziştii germani), impostor care i-a acuzat, decenii la rând, cu neruşinare pe… români de holocaust, stârnind indignare peste tot în lume, în rândul istoricilor oneşti, competenţi, ei bine!, s-a cam dat la fund, de când exact victime autentice de la Auschwitz i-au dovedit escrocheria şi s-a cerut retragerea premiului Nobel pentru Pace obţinut fraudulos.
  Felicitări, din tot sufletul, doamnă Oana Stănciulescu! Rareş Bogdan are meritul de a fi prilejuit multor sute de mii de oameni să vadă cine sunt promotorii legii nelegiuite 217/ 2015, de ce sunt capabili, declanşându-se efectul dominoului, în urma emisiunii. Milioane de oameni de pe toate continentele aşteaptă abrogarea mizeriei cu pretenţii de act legislativ, reţelele de socializare fierb, telefoanele zbârnâie, schimburile epistolare sunt în toi. Inclusiv presa internaţională e foarte atentă. Dumnezeu le-a înceţoşat minţile întunecate autorilor aşa-zisei legi, astfel că au elaborat o adunătură de inepţii, ce vor fi demontate de către juriştii autentici. Demersurile către Avocatul Poporului şi CCR au fosat declanşate. Oprobriul mondial nu va întârzia la adresa unor monştri care sperau să reediteze SUMBRUL DECENIU stalinist. Meritat dispreţ!

 34. Stefan spune:

  Istoria Miscarii Legionare a fost atat de „studiata” de catre comunisti incat s-a ajuns la mistificari grosolane. Dupa Revolutie au aparut cateva lucrari de istorie ceva mai putin partizane insa „raul” fusese deja facut.
  Indubitabil, in ultima perioada a existentei legale a Miscarii, legionarii au comis crime de neiertat savarsite asupra unor personalitati marcante ale culturii romane cat si impotriva unor oameni obisnuiti. Aceste fapte trebuie prezentate „sine ira et sudio”.
  In viitor se vor gasi probabil istorici care sa studieze cu atentie si totala obiectivitate „fenomenul legionar” din Romania interbelica. Dar acest lucru va fi posibil doar daca se vor gasi bani si oameni interesati sa prezinte adevarurile asa cum reies ele din documente. Generatiile contemporane legionarismului au disparut dar documentele si marturiile au ramas !

 35. NataliaC spune:

  Doamna, felicitari pentru curaj! Cum bine ati spus de la inceputul articolului, de Holocaustul facut de comunisti nu se ocupa nimeni! demersul pe care il faceti face parte dintr-un fel de proces ce trebuia facut de acum 27 de ani… Acum sper sa fie cu succes! Sper sa nu fiti singura in acest cuib de viespi in care ati intrat… Noi, cei ce va urmarim, de felicitat va felicitam… dar dvs. aveti nevoie de ajutor concret! Trebuie cumva sa putem dovedi cu documente si alte dovezi cine au fost cei din spatele comunistilor si cine sunt acestia de fapt; care au fost planurile lor de atunci si ce vor ei acum! trebuie deconspirati total… or lor tocmai de acest lucru le e teama! Cum sa nu fie ei suparati/socati de ceea ce faceti si spuneti? Cum sa nu arunce ei cu noroi exact in valorile noastre culturale sau religioase? Parca va vad luptandu-va cu un balaur cu multe capete, fiti pregatita de orice… Multi va sustin, caci nu uitam ca suntem singura tara care a votat primul sau presedinte de dupa ’89 un comunist, ba chiar l-au votat de 3 ori (nu e deloc o scuza pentru votanti treaba cu „duminica orbului”)… Sincer, si votantii au partea lor de vina, si parintii si bunicii lor… Pana cand acest popor nu-si asuma greselile (colaborationismul, turnatoria, inertia etc), nu se va putea merge in viitor cu capul sus, mereu va fi ceva de ascuns sub pres. In fine, ar fi multe, multe de zis… dar vreau doar sa stiti ca multi suntem cu sufletul si cu speranta langa dvs. Macar cu atat sa va ajutam…

 36. NataliaC spune:

  Sunt foarte curioasa pana unde suntem toti dispusi sa mergem, ca de spus spunem multe… apoi ne fura peisajul.

 37. gheorghe taralunga spune:

  Felicitari doamna Oana Stanciulescu !!!! De acoooord intr-u totu cu opiniile dvs !!! Sunt si va voi fi alaturi !!!!

 38. gheorghe taralunga spune:

  Felicitari doamna Oana Stanciulescu !!!! Deacord intr-u totu cu opiniile dvs !!! Sunt si va voi fi alaturi !!!

 1. august 6, 2015

  […] Oana Stanciulescu: Ce se ascunde în spatele legii antilegionare/ Mircea Vulcănescu, de la decorația Majestății Sal… […]

 2. august 17, 2015

  […] ce putem citi la articolul Ce se ascunde în spatele legii antilegionare/ Mircea Vulcănescu, de la decorația Majestății Sal… de pe blogul […]

 3. august 29, 2015

  […] Oana Stănciulescu: Ce se ascunde în spatele legii antilegionare / Mircea Vulcănescu, de la decorația Majestății Sa… […]

 4. septembrie 1, 2015

  […] Oana Stănciulescu: Ce se ascunde în spatele legii antilegionare / Mircea Vulcănescu, de la decorația Majestății Sa… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE