Din cliclul să faci ce spune ambasadorul SUA, nu ce face fostul ambasador SUA. VIDEO

Ieri a făcut furori mesajul noului ambasadorul al SUA la București pentru politicienii români: Nu vă mai amestecați în administrarea companiilor de stat pentru a obţine beneficii.

Hans Klemm a făcut apel la liderii politici să nu se mai amestece în companiile deţinute de stat. Acesta le-a transmis să se gândească la binele ţării pe termen lung, mai ales anul viitor, când avem două ture de alegeri.

Numai că actualul ambsador poate nu a aflat că fostul ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein, în timpul mandatului să tocmai asta a făcut, a apelat la politicieni pentru afacerile în care s-a dovedit avea un beneficiu clar și concret.

„România trebuie să rupă ciclul influenţei politice asupra factorilor de decizie din economie. 2016 este un an cu două alegeri şi totodată un an de cumpănă pentru România. Fac apel la liderii politici să dea un exemplu pentru viitor, să lase deoparte preocupările politice pe termen scurt şi să se concentreze pe binele ţării, pe termen lung. Nu vă mai amestecaţi în managementul companiilor deţinute de stat pentru câştiguri politice şi daţi-le şansa acestor companii să acţioneze conform bunelor practici în afaceri, pentru ca toţi românii să poată beneficia”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti.

Mark Gitenstein aproape că a făcut presiuni, în timpul mandatului, să se vândă bucăți din cele mai profitabile comapnii de stat, majoritatea din domeniul energetic, care au ajuns apoi la Findul Proprietatea peste care s-a înscăunat chiar fostul ambasador.

Emisiunea a fost realizată în noiembrie 2012!!!

You may also like...

3 Responses

  1. ValentinaZamfir spune:

    Uite ca am citit un subiect foarte captivant redactat intr-un mod greu de aflat in internetul romanesc. Acum, dupa ce am gasit acest articol, doresc sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se schimba ora, atunci fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde v-ati propus. Multumesc!

  2. Georgescu Viorel spune:

    sa nu faci NICIODATA nici ce spune ambasadorul nici ce face ambasadorul..rolul unui ambasador (indiferent al carei tari ) nu trebuie sa se amestece in problemele interne ale unui stat suveran…daca mai santem…

  3. Ravi spune:

    Sa vedem cine a condamnat codanmanrea comunismului, pentru ca asa a avut loc la sediul ICR, organizat de politrucul Marga: a fost fostul Presedinte Constantinescu, fost secretar PCR pe Universitate, dna. Zoe Petre, fosta PCR si Dl. Marga, fost PCR-ist si actual politruc. Cum scria cineva, comunismul trebuie condamnat sub supravegherea fostilor comunisti. Ca sa se ridice un monument in memoria fostilor detinuti politic, de mai bine de 4 ani, domnul Bjoza este introdus pe usa din dos, de catre fostul secretar PCR Emil Constantinescu, la fostul PCR-ist si fiu de general de securitate Oprescu. Ei au ajuns sa hotarasca daca si cand se va ridica un monument in memoria simbolului credintei si a demnitatii neamului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE