SRI-ul e-n toate, e-n pruncul din leagăn și-n omul cărunt

Dacă în urmă cu 25 de ani, partidul era în toate, vorba poetului George Lesnea, astăzi partidul este penetrat, sugrumat, poate și condus, de securitate, sub diversele ei forme organizatorice – Doi și-un sfert, SRI, DGA, SPP etc etc.
Nici măcar în perioada comunistă securitatea nu a avut un rol așa de mare. Niciodată securitatea nu se amesteca cu PCR, darămite să-l mai și conducă. Lucrurile stăteau exact invers, securitatea era subordonată PCR.
În ziua de astăzi, lucurile s-au schimbat. Știuți sau neștiuți, te miri cine nu a trecut măcar pe la o școală de securitate, dacă nu cu carte de muncă. Sau cu soldă. Și nu vorbim aici despre cei care activează în acest domeniu, ci despre cei pregătiți ca mai apoi să devină miniștri, parlamentari , judecători, procurori, jurnaliști, ONG-iști.
Ultima știre în acest sens este aceea potrivit căreia doi dintre cei trei condidați la șefia ANI au legătură cu SRI.
Cu această ocazie citesc o listă cu cei școliți de SRI care au ajuns în funcții înalte, printre care și….ministrul EDUCAȚIEI, Sorin Mihai Câmpeanu.
Cum e posibil ca societatea să accepte așa ceva, cum este posibil ca niciun intelectual de marcă al acestei țări să nu încerce măcar să explice populației ce înseamnă acest lucru și care ar putea să fie efectele pe termen scurt și lung, să tragă un semnal de alarmă.
Din păcate, mulți dintre jurnaliști sunt ei înșiși cu soldă, iar agenda publică nu mai este de mult făcută de presă, ci în laboratoarele securității – de la sondaje de opinie ( multe dintre institute fiind ale lor), până la analizele docte de la TV.
Să ne înțelegem, nu vorbim aici despre angajații SRI sau ai altui serviciu secret, care respectă legea și regulile, nici măcar despre cei care nu o fac, ci despre externii pregătiți de serviciile secrete românești trimiși să populeze alte instituții ale statului, lucru extraordinar de grav pentru fibra acestei nații….
PS1. Un fost președinte al Republicii, Traian Băsescu, el însuți acuzat de legături cu Securitatea, l-a acuzat, la rândul lui, pe încă actualul prim ministru Victor Ponta că a făcut parte dintr-un serviciu secret în timp ce era și procuror, care la rândul lui acuză jurnaliștii că sunt sub acoperire.
Pe când și un George Lesnea al SRI sau măcar al Doi și-un sfert?
„SRI-ul ( sau la alegere un alt serviciu secret) e-n toate
E-n cele ce sunt
Și-n cele ce mâine vor râde la soare
E-n pruncul din leagăn
Și-n omul cărunt,
E-n viața ce veșnic nu moare.”

Articol publicat pe www.expresmagazin.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE