Cum ne-am pricopsit cu toți izmenarii

În România postdecembristă boieri adevărați sau aristocrați au fost pe degete. În politică au fost trecători. Au câștigat ceilalți. Generațiile tinere nu i-au apucat. Dacă au fost norocoși, au aflat din familie. Sau din cărți. Dacă nu, n-au idee cum arată sau cum se poartă.
Ei au crescut cu demnitari cărora li s-a permis orice, care au furat, și-au pus copiii în funcții, i-au trimis la studii în străinătate, au devenit șefii noilor generații sau vor deveni în curând. Covorul roșu, girofarul și geamurile fumurii au fost constantele demnitarilor români. Și-au luat tot ce-au vrut. Nimeni nu s-a supărat. Li s-a permis. Lefuri grase, contracte, consilii de administrație, genți, insule, doctorate copiate. Ei, copiii lor, amantele și soțiile. Pentru popor, circ la Tv ca să mai uite de foame, de vacanțe la țară și de șomaj.
Poate acum este momentul să spunem că nu se mai poate. A murit totuși un tânăr pentru că un ministru refuză să stea ca tot omul la semafor. Gabriel Oprea. Nu este însă singurul. De 25 de ani, noi stăm la cozi la spitale, la fisc, la școli, iar ei ne iau fața. De ce? Atât merităm, atât ne respectăm? Nu e vina lor că au luat ce-au vrut. E vina noastră că i-am lăsat. Depinde de noi cât mai răbdăm!
Ps. Nu-mi plac ipocriții, așa că nu m-ar convinge nimeni dacă de mâine aș vedea un ministru în metrou. Londonezii au totuși norocul unui primar sincer, autentic. Boris Johnson a fost suprins cu rucsacul în spate în timp ce aștepta metroul la fel ca orice cetățean de rând care se duce sau pleacă de la birou.

Primul ministru Mark Rutte este un politician apreciat în Olanda. Este profesor de istorie – chiar mai predă cursuri o dată pe săptămână -, și are o prezenţă publică impecabilă. Este fotografiat deseori pe bicicletă în drum spre guvern. Ca și pe ministrul olandez de externe.

Noi suntem săraci și fuduli. Demnitarii noștri sunt răsfățați de o populație la limita subzistenței. Cine este de vină?

primar_londra

 

 

 

 

Dutch Prime Minister Mark Rutte (R) and Stef Blok from the People's Party for Freedom and Democracy (VVD) arrive on their bicycles at Catshuis, the official residence of the Prime Minister, in the Hague, on March 29, 2012. AFP PHOTO/ ANP EVERT-JAN DANIELS netherlands out (Photo credit should read Evert-Jan Daniels/AFP/Getty Images)

 

You may also like...

7 Responses

 1. cristina popa spune:

  Doar noi!

 2. Elena Merlan spune:

  Doamna,sunteti o persoana cu experienta ,cu educatie aleasa si mai ales cu instruire suficienta incit sa cunoasteti sau mai bine zis sa recunosteti ca Romania nu este o tara democrata. Romania este doar tara dictaturii proletare si chiar de supar,imi pare rau, eu pot sa-mi sustin afirmatia.
  De existau in Romania si DEMOCRATI cu adevarat se aseza Romania linga tarile democrate .
  Este datoria TUTUROR pentru a implementa principiile democratiei dar mai ales a celor cu mintea luminata.AA 4a putere in stat PRESA are totul pentru a infrunta politicul dar cu durere cred si spun fara dorinta de-a aduce ofense,aapreferat un loc caldutt si fara durere de cap.Masele nu sunt „stupid people” dar putinii democrati,patrioti trebuia sa le lumineze.Eu am incercat dar nu am primit nici sprijinul femeiei din presa ci recomandarea :nazuinta in suferinta,resemnarea,dute si roagate lui Dumnezeu,tratament cu mizerii si ticalosii.Ptr care motiv?Prezentasem realitati de nepermis si nedorit din Romania de care nu sunt nici responsabila mai mult decit oricare cetatean,nu am nici vini insa cei mai romani decit romanii cu meteahna
  :lor li se cuvine sa le fii unealta in nocul lor de interese ca de nu……te baga la NEBUNI si te supune tratamentului de distrugere psihica.EI,meritosii neamului,uneltele ticalosiilor in Romania sunt bolnavi de ura si desi nu ma bucur,cred ca datorita lor si indiferentei si lasitatii cellrlalti ,Romania va ispasi international ceea ce fac acestia in Romania care este a tuturor dar gestionata doar de ei si ptr ei cum din ’50 decind o stiu.

 3. Ryo spune:

  In spatele acestei „modestii” afisate a unor politicieni vestici se afla o anume realitate: se duc cu metroul sau cu bicicleta la munca pentru ca locuiesc la o distanta relativ mica de zona ultracentrala si ultrascumpa… Muritorii de rand din Londra sau Amsterdam, care nu-si permit sa plateasca chirii de 3000 de euro pe luna NU POT veni cu bicicleta la munca in buricul targului sau cu metroul, pentru simplul motiv ca locuiesc la zeci de km distanta de centru. Asa ca… hai sa nu mai cadem pe spate in fata unor chestii care ascund niste realitati pe care nu le cunoastem.

  • Oana spune:

   oooo, nu cadem pe spate, stati linistit. stim cum se face imaginea…..dar as prefera unul care merge cu metroul decit unul care opreste circulatia sa treaca el, indiferent din ce motiv o face primul….

   • Gabi spune:

    Importanta e competenta nu cu ce te deplasezi. Asta e, ce ramane dupa tine ca modul de deplasare nu mai intereseaza pe nimeni dupa cativa ani.Ba, il mai sti pe ala care a fost ministru la cultura? Nu ma. Era ala prost ca noaptea dar venea la minister cu trotineta sa faca impresie. Si ospatarii veneau cu masina.

  • ion septimiu chelu spune:

   De-o mie de ori mai bine falsi modesti decat impostori nerusinati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE