Războiul Rusia-Ucraina. Comandat militar ucrainean, despre situația din Bakhmut:„Un MĂCEL de ambele părți”/ Viceprimarul din Bakhmut: „Singurul lor scop este uciderea oamenilor”

Orașul Bakhmut este, în continuare, sub asaltul rușilor, cu scopul de a finaliza încercuirea orașului asediat din estul Ucrainei, transmit jurnaliștii de la BBC.

Un pod din orașul adiacent Khromove a fost avariat de bombardarea tancurilor rusești, dar soldații ucraineni asigură că repară drumurile avariat cât de repede se poate.

La vest, ucrainenii săpau noi tranșee pentru poziții defensive.

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, a vizitat vineri Bakhmut unde s-a întâlnit cu comandanții locali, pentru a stabili cum să sporească capacitatea de apărare a forțelor din prima linie.

Denys Yaroslavskyi, comandantul unei unități a armatei ucrainene din Bakhmut, a declarat pentru Espreso T, preluat de The Guardian, că părți ale unor unități au primit ordin să găsească poziții mai securizate, descriind situația de vineri drept „un măcel de ambele părți”.

Viceprimarul din Bakhmut, Oleksandr Marchenko, a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4:

*„Există lupte în oraș și sunt și lupte de stradă, dar datorită forțelor armate ucrainene, acestea încă nu au preluat controlul asupra orașului”.

*„Singurul lor scop este uciderea oamenilor și genocidul poporului ucrainean… tactica pe care o folosesc rușii este tactica pământului uscat. Ei vor să distrugă Bakhmut, vor să distrugă orașul… și sincer nu înțeleg de ce fac asta.”

„Orașul este aproape distrus și nu există nicio clădire care să fi rămas neatinsă în acest război. Sunt complet distruse, cartiere, clădiri și blocuri de apartamente.”

El a mai declarat spus că ei cred că există aproximativ „4.000 sau 4.500” de civili ucraineni în oraș, adăugând că „nu știau sigur” numărul exact.

Foto- Facebook Radu Hossu

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE