Parchetul European verifică cumpărarea celor 600 de BMW-uri de către ministerul de Interne

Parchetul Uniunii Europene, condus de Laura Codruța Kovesi, și DNA investighează contractul de achiziție încheiat de Poliția Română cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW, transmite Europa Liberă.

Poliția transmite, într-un punct de vedere pentru Europa Liberă, că  mașinile nu au fost încă recepționate.

Reamintim că această achiziție  a ținut prima pagină a ziarelor mai multe săptămâni, fiind considerată o cheltuială neoportună, într-un moment în care instituțiile statului ar fi trebuit să reducă risipa. În plus, nu a fost clar cine va folosi limuzinele și în ce scop.

Parchetul European este interesat de această achiziție deorece la mijloc sunt fonduri europene. În cazul în care licitația nu a fost corectă, ministerul de Interne va fi nevoit să plătească limuzinele cu bani de la bugetul de stat, adică de la contribuabili. Și în cazul fondurilor europene este vorba tot despre bani ai contribuabililor, doar că din țările UE, care sunt mult mai atenți pe ce se cheltuie.

USR a susținut în septembrie 2022 că vor fi cumpărate 600 de mașini BMW, fiecare costând în jur de 32.000 de euro fără TVA. USR a susținut că acestea vor ajunge„printr-o licitație aranjată, la firma prietenului președintelui”. prin urmare, partidul aflat în opoziție a depus moțiune simplă împotriva  ministrului de Interne, Lucian Bode.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE