Șef ASF, către presă: Dumneata de unde ești?/ Răspunsurile conducerii ASF au reflectat diferența de salariu, de la 15 mii de euro la 700

Șefii ASF s-au dat jos din pat să meargă la comisia de audiere a Parlamentului pentru multe zeci de mii de euro, veniturile lor lunare, bonusuri, prime. ( Vorba unui clasic în viață )

Doar că nu a fost o audiere, după cum am vazut și știm deja, ci un laudatio pentru o instituție care a adus o pagubă bugetului statului de multe sute de milioane de euro. Încă nu știm cât de mare este gaura neagră, știm însă că tot cetățenii vor pune bani din veniturile lor ca să o astupe.

La așa zisele audieri a surprins pe de-o parte aroganța, suficiența consiliului de conducere, dar și slugărnicia parlamentarilor de la putere. Ca și când ar fi trebuit să le mulțumim pentru gaura neagră la care s-au uitat fără să facă nimic. Pe Nicu Marcu l-a deranjat la culme întrebarea sau îndemnul să-și dea demisia, invocând pe de-o parte că este de doar doi ani la conducerea ASF, iar pe de altă parte că el este eroul din acest film, cel care a dat amenzi, pentru care trebuie adulat. Doar că Nicu Marcu în cei doi ani la conducere are  două falimente la activ. De câte mai este nevoie ca să-și dea demisia? Anul și falimentul pare să fie o eficiență bună pentru a rămâne în fruntea instituției.

Însă ce mi s-a părut cel mai revoltător a fost modul în care au răspuns jurnaliștilor. Cam de la  15.000 de euro, la 700 de euro. În plus, după întrebări repetate despre salariu, prime și bonusuri, ASF, prin conducerea sa, a trecut la amenințări voalate. „De unde ești dumneata?”, adică de la ce instituție de presă ești ca să sun patronul și să-i cer să-și ia câinele de pe mine, să-l bage în cușcă.  Am mai trăit, văzut și auzit astfel de amenințări voalate. Uite că vedem și în 2023.

 

Consiliul ASF este format din 9 membri: 5 membri executivi, respectiv, preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi, precum şi 4 membri neexecutivi. Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 14 noiembrie 2018, se arată pe site-ul instituției.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE