Am folosit ChatGPT pentru a vorbi cu șeful meu timp de o săptămână și ea nu a observat. Iată și alte moduri în care îl folosesc zilnic pentru a duce la bun sfârșit munca/Nick Rolle lucrează în echipa de statistici și analize de la Insider

  • Nick Rolle este editor asociat de statistici și analize la Insider.
  • A folosit ChatGPT pentru a ajuta cu sarcinile de lucru timp de o săptămână înainte de a le spune colegilor sau managerului.
  • Rolle spune că a devenit un lucrător mai eficient și că va continua să folosească chatbot-ul AI.

Acest eseu, așa cum s-a spus, se bazează pe o conversație cu Nick Rolle, editor asociat de statistici și analize la Insider. A fost editat pentru lungime și claritate, precizează din capul locului businessinsider.

Am folosit ChatGPT în fiecare zi la serviciu timp de o săptămână și nu am spus nimănui. Niciunul dintre colegii mei nu știa, iar managerul meu habar nu avea. Și a fost atât de valoros pentru mine încât îl voi continua să îl folosesc pentru a mă ajuta cu volumul de muncă.

Folosirea lui m-a făcut un lucrător mai eficient și cred că poate ajuta oamenii din multe industrii diferite. I-am făcut chiar și pe unii dintre colegii mei de la Insider să înceapă să-l folosească.

 

Eram îngrijorat dacă ChatGPT îmi va face treaba mai bine decât mine

O parte din motivul pentru care nu le-am spus imediat colegilor mei este că eram puțin îngrijorat dacă acest lucru ar putea să-mi facă treaba mai bine decât mine.

Echipa mea și cu mine suntem, în esență, analiști de date pe partea editorială și oferim redacției informații și analize care informează despre ceea ce îi pasă publicului nostru.

Lucrez mult în Looker, platforma de business intelligence a Google. Zi de zi, aș putea să codific, să lucrez în Foi de calcul Google, să repar tablouri de bord sau să fac alte sarcini.

Înainte de a arăta echipei mele cum îl folosesc, am întrebat ChatGPT dacă să le spun despre asta ar putea duce la pierderea locului de muncă.

A spus nu, pentru că aș arăta echipei mele ceva care îi va aduce beneficii. Apoi m-a liniștit spunând că își vor aminti de mine ca fiind cel care le-a prezentat-o ​​înaintea oricui. Deci, ChatGPT m-a convins să o fac.

Am auzit prima dată de ChatGPT când am început să văd articole despre asta în redacția noastră anul trecut
În mod normal, nu sunt unul dintre cei care adoptă timpurie acest tip de tehnologie. De fapt, nu am început să folosesc ChatGPT până la sfârșitul lunii februarie, când un coleg de clasă din programul meu de absolvire a pus-o pentru un proiect la care lucram. Eram curioasă, așa că am început să mă joc cu el și să pun întrebări simple.

Acum, sincer îl folosesc în fiecare zi.

Când am folosit pentru prima dată ChatGPT la serviciu, încercam să creez un câmp nou în Looker care să clasifice înregistrările pe baza unor criterii definite de un algoritm. Codul pe care l-am scris era dezordonat, așa că am rugat ChatGPT să-l „optimizeze”.

În comparație cu cel pe care l-am scris, codul pe care mi l-a dat ChatGPT a fost mai ușor de citit pentru o persoană și am fost surprins de cât de multe detalii dădea în explicația sa. Era ceva din care puteam învăța cu adevărat.

Am început să-l folosesc în alte moduri, cum ar fi să scriu mesaje

A trebuit să le ofer unor oameni importanți din companie o actualizare cu privire la un proiect la care lucram, dar nu aveam prea mult timp să-l pun în cuvinte.

I-am spus pentru ChatGPT: „Sunt un analist de date editoriale și vreau să-mi actualizez părțile interesate despre locul în care mă aflu în acest proiect” și i-am dat o explicație scurtă și agitată a progresului meu.

Îmi fac griji pentru confidențialitate

Cu cât ești mai specific cu întrebările, cu atât vei primi răspunsuri mai bune. Așa că îi voi spune că sunt analist de date editoriale la Insider atunci când îi pun întrebări. Dacă aș spune același lucru, dar pentru Wall Street Journal, s-ar putea să-mi dea un răspuns diferit, deoarece cele două posturi de știri au identități de marcă diferite.

Voi avea întotdeauna grijă când vorbesc cu ChatGPT și voi încerca să nu scriu solicitări cu informații sensibile pentru companie, deoarece mă întreb dacă concurenții ar putea accesa cumva aceste informații. ChatGPT este cu acces deschis, ceea ce înseamnă că oricine îl poate folosi gratuit. Dar dezavantajul este că aceste informații sunt potențial vulnerabile la o încălcare a datelor.

Când ChatGPT s-a blocat, mi-am dat seama cât de mult mă bazez pe el acum

ChatGPT a scăzut la un moment dat, deoarece erau prea multe persoane conectate simultan. Dar când am văzut că dacă ești abonat la ChatGPT Plus, vei avea prioritate față de alte persoane, m-am gândit să-l cumpăr eu.

Dar îmi amintesc că îmi făceam griji că m-aș baza prea mult pe el, la fel cum oamenii au uitat cum să scrie cuvintele de la funcția de corectare automată.

M-am gândit în sinea mea: „O, omule, va trebui să mă întorc din nou la Google” pentru a răspunde la întrebările care apar pe parcursul zilei.

Integral pe I Used ChatGPT to Talk to My Boss for a Week and No One Noticed (businessinsider.com)

Foto-Nick Rolle.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE