Despre rochițele doamnei Carmen Iohannis

Recunosc că nu am citit, nu am urmărit știrile, multe de altfel, prea multe, nici site-uri sau televiziuni. Am văzut crâmpeie, secunde, în timp ce zapam, sau titluri. Și am fugit mâncând pământul de subiect gândind că vor veni altele peste noi mai importante. Sigur, suntem o țară aparent liberă, deci fiecare poate să dezbată ore, zile, săptămâni în șir numai și numai despre rochițele soției președintelui Republicii. Și, ca să fiu sinceră, nici nu mă prea pricep la modă, nu sunt specialistă, deci nu-mi dă mâna să mă bag în seamă pe acest subiect. Pot doar să cârcotesc și eu ca orice om.
M-am uitat zilele acestea și în presa de peste ocean și, evident, s-au scris multe articole despre ținutele doamnei Michelle Obama, dar NIMENI, niciodată, nu a făcut campanie pe acest subiect împotriva posesoarei de rochii.
De aceea, aș vrea să spun câteva lucruri:
1. Doamna Iohannis, din câte știu, nu are o funcție în statul român.
2. Doamna Iohannis nu are, din câte știu, nici contracte cu statul, cu administrația centrală sau locală.
3. Așadar, doamna Iohannis este o persoană privată. Dacă își cumpără rochii, și bine că o face, o face pe banii domniei sale – leafă, afaceri, chirii – în orice caz nu din banii cetățeanului, din taxe și impozite.
4. Eu personal nu m-aș simți mai bine, ci dimpotrivă, să o văd prin Europa în hainuțe jerpelite. Mă bucur că-i plac rochiile, sandalele și orice altceva.
5. Nu cred că dacă cineva are mai mult de 1-2-3 rochii e ceva rău, condamnabil. Dacă nu este așa, aș vrea să ni se spună câte rochii să avem în dulap ca să fie bine.
6. În România nu există instituția Primei Doamne, în SUA există. Deci ce face în acest moment Michelle Obama o face în baza unui buget de la statul american. Carmen Iohannis o face pe banii ei.

În concluzie, oricine poate să-și dea cu părerea, și nu că zic eu, ci că așa e într-o democrație, inclusiv dacă rochia e potrivită, e demodată, e scurtă, e lungă, e largă, fiecare după gustul și priceperea sa.
Dar să vezi fete învinețite la față urlând că doamnei Carmen Iohannis îi plac rochiile, ba să o mai și someze să iasă din șifonier, mi se pare că au atins un nivel atât de jos încât sunt foarte curioasă unde mai pot să coboare.
PS Nu sunt naivă să nu înțeleg că, din lipsă altor motive – omul nu a mâncat copii, nu a vândut copii, nu și-a luat case din vânzarea de organe – se lovește în soție ca să-l șubrezească pe soț.
PS1. Pentru cei pasionați de ținutele soțiilor de președinți, câteva fotografii , majoritatea comentate – decent, cu umor și ironie, de cele mai multe ori fină. Cu siguranță vă spun – fără spume la gură. În cele din urmă, jurnaliștii au înțeles că Michelle Obama are n ustil diferit de predecesoare, pe care și l-a impus la Casa Albă.
PS2. Nici nu-mi place Carmen Iohannis, nici nu-mi displace. Până în acest moment, mă lasă indiferentă.

 

comparison-to-laura-bushmichael-obama-laura-bush-aug-6-2014picioareArticol publicat pe www.expresmagazin.ro

You may also like...

3 Responses

  1. quest bars spune:

    Awesome! Its genuinely amazing article, I have got much
    clear idea regarding from this paragraph.

  2. Extraordinar! Voi fi aici permanent, un post foarte bun.

  3. Gabi spune:

    Oare ? Esti sigura ca Protocolul Prezidential nu contribuie la tinutele d-nei. Nu de alta dar din leafa de profesor si cei 1500 euro ai sotului e cam greu sa-ti procuri tinute corespunzatoare chiar daca nu te costa cazarea, intretinerea si transportul .. Intai verifica si apoi sa-ti dai cu parerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE