Scrisoare deschisă adresată Excelenţei Sale doamna Tamar Samash, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Israel în România

 

 

Excelenţei Sale doamna Tamar Samash,

Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Israel în România

 

Doamnă Ambasador,

 

Am primit cu multă dezamăgire vestea că misiunea diplomatică a Israelului la Bucureşti şi-a exprimat un punct de vedere atât de dur – și, după cum voi arăta în această scrisoare, nefundamentat – cu privire la persoana şi activitatea mea jurnalistică. Deși odată cu nominalizarea în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române, atacurile la adresa mea au fost declanșate brusc și din zone politice sau administrative care nu-și exprimaseră anterior nicio nemulțumire cu privire la prestația mea publică, am avut convingerea că ultimele zile au permis oricui interesat de acest scandal artificial să se convingă singur cu privire la validitatea ”acuzațiilor” ce mi se aduc.

Constat, însă, ca îmi revine obligația de a-mi demonstra ”nevinovația”, deși unul dintre principiile fundamentale ale democrației – în numele căreia activează acuzatorii mei publici – ne învață că acuzațiile trebuie probate, nu demontate.

Această scrisoare deschisă adresată Excelenței Voastre e însoțită de un scurt material video, o sinteză a celor mai relevante declarații ale mele cu privire la subiectele aduse în discuție de detractorii mei. Am preferat să fac apel la arhiva de presă în locul unei scrisori de intenție, pentru că nu aș vrea să las nimănui senzația că discursul sau convingerile mele pot suferi modificări în funcție de numărul semnatarilor unei scrisori insultătoare. Așadar, vă trimit acest clip video, un colaj al mai multor intervenții pe care le-am avut pe subiectul Legii 217/2015, pentru că dezbaterile privind acest act normativ sunt cele care au servit drept pretext pentru atacul subit lansat odată cu nominalizarea mea în CA al TVR.

Am fost acuzață de susținerea Mișcării Legionare. În înregistrarea anexată, de câteva ori și pe parcursul mai multor emisiuni – toate realizate înainte de a fi calomniată public –, spun (cu regret mă văd în situația de a mă autocita): ”Nu sunt legionară, simpatizez cu partidele istorice, PNȚ și PNL, de la începutul anilor 1990” (…) Aș vrea să menționez, și voi face asta ca un laitmotiv toată seara, că nu sunt legionară. (…) Felicit comunitatea evreiască, am facut-o de atâtea ori, pentru că își apără drepturile. Își apără valorile, eroii, suferințele. Știu să o facă. Ar fi bine să știm și noi. (…) Cum nu vorbesc nici despre crimele lui Sima, ale legionarilor, cu care nu sunt, Doamne ferește, de acord nici eu și nici vreun om zdravăn la cap (…) Nu suntem de acord cu minimalizarea Holocaustului, nu suntem de acord cu excesele, crimele abominabile făcute de Mișcarea Legionară”.

 

Am fost acuzată, și aceasta e motivul pentru care calomniatorii mei, indiferent de funcția publică pe care o dețin, vor răspunde în fața instanței de judecată, de negarea sau punerea sub semnul întrebării a Holocaustului. Deși o astfel de acuzație abjectă nu ar trebui nici măcar ascultată, cu atât mai puțin luată în considerare, pentru apărarea reputației mele în fața acestei infamii, lămuresc (tot cu citate din emisiuni anterioare nominalizarii mele ca membru in CA al TVR) poziția mea exprimată public: ”Nu e vorba despre Holocaust, nu e vorba despre evrei, toată lumea trebuie să înțeleagă că nu asta punem în discuție (privind dezbaterile pe Legea 217/2015), ferească Dumnezeu! (…) Eu nu discut aici și cred că niciun om zdravăn la cap din România nu discută despre Holocaust. Nu vorbim despre minimalizare (…) Noua lege a lui Crin Antonescu adaugă si minimalizarea (ca infracțiune, privind Holocaustul). În regulă. Să se facă închisoare și pentru minimalizarea Holocaustului. Nu despre asta vorbesc eu”.

În aceste condiții, pornind de la presupunerea că Ambasada nu a avut ocazia să efectueze o documentare temeinică pe tema intervențiilor mele publice, și nici nu ar fi avut de ce să o facă, fac apel la Excelența Voastră pentru a exprima un punct de vedere actualizat, după vizionarea înregistrărilor pe care le trimit.

Mi-e greu să cred că un om care spune ”nu contest Holocaustul și niciun om zdravăn la cap nu cred că o face” poate fi acuzat, altfel decât printr-o manipulare, de negarea suferințelor evreilor în ce de-al Doilea Război Mondial. Mi-e greu să accept că unui om care declară în repetate rânduri ”nu sunt legionar” i se poate aduce acuzația că își declară apartenența la Mișcarea legionară.

Și mi-e absolut imposibil să admit că, după publicarea de către mine a acestui material video extrem de relevant, un om de bună credință își poate menține acuzațiile la adresa mea.

 

 

Cu stimă,

Oana Stănciulescu

You may also like...

30 Responses

 1. Olimpia spune:

  …care stimă?Doamna aia sigur este de REA credință.Nu cred ca un diplomat este neinformat ,dimpotrivă,face și ea jocul cuiva.

 2. Plesea Gheorghe spune:

  Acum câteva ore am comentat si eu aceasta oroare (eroare) a ambasadei.

  „Cu ce drept înfierați ceea ce nu ați înțeles? dr. Plesea Gheorghe 2016-03-27 – 10:05

  Toate reacțiile vin la mina a doua sau a treia: Reacționați la un eveniment pe baza unor comentarii sau comentarii la comentarii fără a vedea faptul incriminat in sine ! Niciodata aceasta doamna nu a făcut apologia unei mișcări extremiste ci doar s-a pronunțat in apărarea unor personalitati ale culturii noastre. Ei aparțin culturii noastre cu bunele (preponderente) si relele lor. Nu puteți institui o cenzura mondiala, limitați-va dacă vreți la teritoriul dumneavoastră, nu interferați imperativ cu treburile altor state. Nu suntem antisemiți! Mai mult, antisemit in sensul propriu este chiar statul dumneavoastră in relație cel putin antagonic dacă nu dușmănoasa cu populația araba (arabii sunt tot o populație semita), nu iau apărarea violentelor lor odioase ! Cu asemenea reacții veți stârni tocmai o atitudine anti evreiasca la un popor foarte tolerant in ansamblu. Cei cu o cultura sau educație deficitara vor fi stârniți chiar de dumneavoastră . Noi, cei care avem mai mult discernământ nu ne vom ataca prietenii evrei, ei vor rămâne prietenii noștri, nu vom deveni anti evrei deoarece discernem rational dar o mare parte a populației va capătă sentimente antisemite, din păcate. Revizuiți-a atitudinea, „cine seamăna vint culege furtuna” nu aveți nevoie de asa ceva, fiți mai toleranți ! SHALOM ! ”

  Suntem multi alături de dumneavoastră, măcar moral va sustinem. Deschideți o lista de semnături, vom fi mai multi deciti acei intelectuali „indignați”. Asta chiar dacă la un eventual pelerinaj, vom fi toți „personæ non grataæ”
  A;l dumneavoastra ,
  Dr. Gheorghe Plesea

 3. daniel spune:

  Doamna samash sa-si dea cu parerea in tara ei, eventual sa nege crimele comise impotriva poporului palestinian!

 4. Ioan spune:

  Încep cu răspunsul fabulos al lui…Petre Tutea…eu nu pot fi antisemit pentru ca…împărtășesc credință lui Isus Hristos care…era evreu semit…spre deosebire de majoritatea evreilor de astăzi care…sunt de origine khazara..Poporul roman este…în majoritate…adeptul credinței lui Isus deci nu poate fi antisemit. Mișcarea Legionara a fost o organizație national-creștină….deci nu antisemita…este o manipulare ordinara….ideea ca…Cornelie Zelea Codreanu era antisemit. De ce aceasta organizație s-a constituit….pentru ca întreaga clasa politica era aservită etnicilor evrei…de origine khazara…din Rusia care….pusese stăpânire pe România și romani știți….cei care la Marasti-Marasesti…au obținut cu sacrificiul vieții dreptul ca România sa fie pe harta lumii…nu evreii au făcut ăsta….doar romanii. Etnicii evrei…dețineau bănci….dominau industria și comerțul….romanii erau sclavii lor…Mișcarea Legionara…adică tinerii studenți patrioți au schimbat echilibrul de forte în societate…aducandu-i pe romani în poziție de egalitate…sa nu uitam…în propria lor tara…Mișcarea Legionara a fost..este și va fi….chiar dacă evreii de oriunde ar fi…vor sau nu vor…Mișcarea Legionara este Romania. D-na Oana Stănciulescu….în numele libertății de exprimare…de conștiința…nu trebuie sa dați explicații….la toți străinii….de neam și tara…dacă nu le convine…sunt liberi sa meargă unde vor…aici este Romania iar…istoria are adevăruri care nu pot fi falsificate…Cine dorește sa vorbeasca despre Mișcarea Legionara…cu mare plăcere….cu cărțile pe fata…cu documente și fapte…nu a fost o organizație criminala iar acele evenimente…cu cetateni romani…reprezintă o pedeapsa binemeritata pentru tradare și vânzare de tara…înainte sa emiteți judecați….plecați de la simpla întrebare….de ce au acționat așa….răspunsul va va lumina…dacă rămâneți cu judecarea la efecte….fără a cerceta cauzele…intrați în capcana manipulării….Închei prin a va reaminti titlul povestii lui Ion Gavrila Ogoranu…Brazii se fring dar…nu se îndoiesc…ați citit sau…recitit aceasta carte….după….judecați cu mintea voastră nu a….falsificatorilor….Dacă vor respect….trebuie sa invete sa ne respecte….sunteti desemnată in CA din Romania nu de la Tel Aviv….Dacă sunt asa rigurosi….sa aduca in Romania pe cei trei evrei urmariti penal de DNA….pentru furtul pamantului romanesc….de la Baneasa…..Vae Victis!

  • Gheorghe Moise spune:

   _ Copie mesaj postat initial in pagina:

   https://www.ioncoja.ro/textele-altora/quoque-tu-benedicte/

   – Mesaj / Comentariu:
   – …
   1. Moise Gheorghe
   22.01.2013 la 1:11 pm
   _ Replica la: …{“ Sa va aducem aminte ce a spus papa : “NU EVREII L-AU OMORAT PE IISUS” [……] “Papa Benedict al XVI-lea reafirmă că nu “poporul” evreu, în ansamblu, este responsabil de moartea lui Hristos, în al doilea volum al său, “Iisus din Nazaret”, [ …….]”, …”Papa se întreabă: […….]”, “El observă că expresia “evreii”, folosită de Sfântul Ioan Evanghelistul “nu indică în niciun fel poporul lui Israel ca atare” şi “cu atât mai puţin o natură rasistă” a lui Ioan, [ …….]”, “Conciliul Vatican II (1962-1965) i-a absolvit pe evrei de orice responsabilitate pentru crucificarea lui Iisus.” [ …….]}.


   _ Adica, de ce “Vatican[ul]” sau reprezentantii acestuia, [si] ”in numele cui”, i-si permit sa contrazica “prorocii din vechime” _ Evrei 1/1; _ Apoc.22/18,19,[20], care au vorbit / prorocit manati de Duhul Sfant _ 2 Petru 1/19-21, sau poate, ca “Vatican[ul]” a[u] facut-o pentru ca nu a[u] inteles “Cartea [inca] pecetluita” _ Daniel 12/4,[9], [si] potrivit _ 2 Petru 2/1-3.
   _ Daca i-si permit sa schimbe ceea ce este scris in proroci _ Faptele Apostolilor 9/[23],29; _ Ioan 19/[4,5],6,7,12,15-21, doar manati de interesele unor grupari interesate in falsificarea Adevarului si care urmaresc culpabilizarea altor[a] nevinovati, faptele lor se asociaza prin complicitate condamnabila cu faptele unora care ”nu vor sa recunoasca parti din *Noul Testament*”, cu consecinte implicite in dorinta / intentiile de falsificare a Scripturilor _ Apocalipsa 22/19.
   _ Tot asa [?!!!], [se] repeta fapte, ca si alta data, cand [omologi] au creat precedentul de a fi eliminat Carti componente ale Scripturilor caracterizandu-le “fara nici o autoritate”, ca “apocrife sau necanonice”, pentru ca ”nu au inteles, cum Cartea “va fi si va ramane” pecetluita pana la vremea Sfarsitului, vreme de stramtorare, cum nu a mai fost de cand sint neamurile si pana la vremea aceasta _ Daniel 12/1,[4,9], ”pana in ziua de Astazi” _ Romania 11/8 [+ trimiterile la versete], adica pana la vremea Sfarsitului Tainei lui Dumnezeu _ Apocalipsa 1/1; 10/7, implicand Sfarsitul [in sensul] –Savarsire / Implinirea / Legii _ Romania 10/4, fiind vorba despre Legea Facerii omului dupa chipul si asemanarea Noastra _ Facerea 1/26-28;
   _ Maine, poimaine, [ca] acestia, care stau pe scaunul Meu _ Matei 23/1,2,[3-10],13,14, vor veni si vor duce [ca pana acum] si mai mult lumea in ratacire _ Isaia 9/16, “schimband prorociile” si privitor la numele Mamei Mele _ Galateni 4/4, sau pentru ca nu au inteles vor modifica / schimba “prorociile cu privire la fecioria Mariei”, dupa cum “nu inteleg ei, sau dupa cum le vine bine”, lor sau altora care nu vor sa-si asume responsabilitatea pentru faptele lor.
   _ Se pune problema necesitatii ”clarificarii in mod public / planetar” a pozitiei / afirmatiei referitoare la faptele de a ”contrazice prorocii / Scripturile”, cu referire la contrazicerea / desfiintarea prorociilor _ Evrei 1/1; _ Faptele Apostolilor 9/[23],29, cu asumarea concreta a responsabilitatii fara ambiguitati si “pareri / presupuneri”, prin care “vor sau nu sa recunoasca planetar faptele din Scripturi” privitor la ”Rastignirea lui ISUS din Nazaret, -Imparatul Iudeilor” _ Ioan 19/[4,5],6,7,12,15-21,28-30.”
   _ Pentru ca i-Mi sint obstructionate lucrarile [cenzurat, izolat, batjocorit] de catre “agentii lor” care lucreaza in ascuns, ”acoperiti in functii de legiuitori / parlamentari, administratori / guvernanti, politisti, procurori si judecatori, etc, despre care, indianul Sundar SINGH (vezi):

   _ https://mesia-romania5-14-ioan4-26.blogspot.ro/2011/10/previziunile-profetiile-indianului.html

   “a pre-vazut”, potrivit ultimului aliniat din “Previziuni despre Romania:
   -“Desi trambitele adevarului vor suna pretutindeni, [dar] mai ales pe pamantul Noului Ierusalim – Romania, va fi dusa lupta cea mai apriga.”,
   in concordanta si conformitate cu prorocii _ Daniel 11/14; _ Matei 24/28; _ Romania 11/3-[5],8,

   motiv[e] implicite, pentru care nu pot comunica [i-Mi intrerup frecvent conexiunea la internet / ultima data de trei zile continuu] dar, presupun totusi ca aceia citesc mesajele Mele, [si pe acesta] prin care vreau [ca o rugaminte] sa le atrag atentia, sa faca toate demersurile [rapid / urgent] si ”sa retraga din circulatie / de pe piata”, presupusele “lucrari / carti, etc” [despre care “autorul initial” al articolului a scris]:
   -“Papa Benedict al XVI-lea reafirmă că nu “poporul” evreu, în ansamblu, este responsabil de moartea lui Hristos, în al doilea volum al său, “Iisus din Nazaret”, […];
   -“Conciliul Vatican II (1962-1965) i-a absolvit pe evrei de orice responsabilitate pentru crucificarea lui Iisus.”
   _ Presupun ca am scris suficient de clar ceea ce trebuia si trebuie inteles, si rog pe toti cei implicati / impricinati, [vinovati si nevinovati], sa nu se supere pentru eventualele mustrari implicite in mesajele Mele _ Ioan 1/1,5,14; _ Marcu 4/21,22,[23-25]; _ Ioan 3/19; _ Apocalipsa lui Ion 3/19; _ Deuteronom 18/19.

   = Cu stima. – Mesia (coroborează) _ Deuteronom 18/15,18; _ Faptele Ap.3/22; _ Ioan 4/25,[26]; _ Matei 1/18,21; _ Luca 2/[5]-8,15-19; _ Romani[a] 8/29; _ Ev.1/2; _ 1 Timotei 2/5,[6]; _ Matei 17/1,[2-4],5; _ Romani[a] 10/14-[?!!],17; _ Isaia 65/1; 52/6 –„Gheorghe _ Biruitorul Balaurului – Misticismul”/ „Moise” _ Iată-Mă!” (vezi) _ Apocalipsa 2/17; 3/12; _ Faptele Ap.4/12; _ Filipeni 2/8,[9]; _ Romani[a] 5/14; _ Faptele Ap.26/23; _ Roma[nia] 1/1-14,[15]; 10/[16]-20; _ Iesirea / Trimiterea 4/1,[10],11, 2012, 2013, 2014, 2015,16; _ Luca 24/25,[26],27,45.

   _ Dacă auziţi, răspundeţi-Mi „Astăzi” (vezi) _ Luca 8/5-8,[15]; _ Ev. 3/7,13,[15], căci mîine s-ar putea să fie tîrziu (vezi) _ Ioan 12/35,36; 11/9; 9/4,[5]; 8/21,23-29,32; 16/33; _ Iacov 4/14; _ Geneza 6/3; _ Psalmul 90/10; _ Isaia 55/[1],6-9,[10],11, (vezi detalii in pagina):

   _ https://mesia-romania5-14-ioan4-26.blogspot.com ,

   *posibil si probabil cenzurat de către cei care iubesc întunericul* (coroborează) _ Ioan 3/[16],19; _ Matei 6/10, [„precum în Cer şi pe Pămînt”, sau „Ca-n Cer’ul Lumii”], în Cer fiind [încă] întuneric / noapte / „lumina pe care ziceţi că o aveţi /[o vedeţi] este iluzorie” [şi, presupun că „Astronomia poate să vă confirme, dacă veţi asculta de cei ce citesc în stele şi de ghicitori” ] (vezi / coroborează) _ Geneza 1/14-18; _ Ioan 1/1-14,[15-18]; 9/4,[5],39-41; 13/30; _ Isaia 21/11, 2012, 2013, 2014, 2015, 16; 9/1,2,[6],

   „cenzuratori, al căror Dumnezeu este pîntecele nesătul” (coroborează) _ Romani[a] 16/18; _ Filipeni 3/19, [şi, care-şi zic S.S –“Servicii Secrete / Cia & Mossad şi alţii (Dst & Avo & Mi5-6), alias Sri”] (coroborează) _ Ioan 3/[16],19; _ Mica 3/5; _ Iuda 1/10-16; _ Romani[a] 1/28-32;11/3-5,[7],8; _ Daniel 11/14,

   batjocoritorii dregătoriilor Poporului Meu, *mînă-n mînă şi cu cei care-şi zic:

   preoţi, pastori, dascăli, fericiţi, preafericiţi, învăţători şi profesori teologi* [aşa cum este scris] (coroborează) _ Isaia 9/16; _ Ieremia 5/31; _ Mica 3/11; 7/3; _ Matei 23/1,2,[3-10],13-15,24-28, in complicitate cu cei ce-şi zic:

   politicieni / parlamentari, guvernanţi, judecători, procurori /„guvernanţi şi magistraţi”, care „jură strîmb /[toţi], [pe ce nu cunosc / Cartea fiind pecetluită” (coroborează) _ Daniel 12/4,9; _ Isaia 29/10-16 ]/„ţinînd mîna pe Biblie” /[–auzi cum î-şi zic ?!: -„guvernanţi şi magistraţi (!!!)”/„guvernarea si păstoritul lor fiind strîmbe la fel ca judecăţile şi jurămintele lor”],

   care au făcut şi continuă să facă Poporul Roman şi Romania de rîsul şi batjocura lumii (vezi prorociile / coroborează) _ Isaia 1/21,23; 3/12; 6/[8]-12,[13]; 9/[15],16; 63/18,19; _ Ieremia 5/26-31; 9/3-5,8; _ Mica 2/1,2; 3/11; 7/[1],2-4; _ Matei 7/15-20; _ Ioan 10/20; 8/21,23-29,[43-47]; 7/26.

  • CHARLIE spune:

   Miscarea legionara n’a fost antisemita dupa spusele dumitale, mai bine zis n’a fost suficient de antisemita pentru d-ta. Ma rog fiecare pe gustul lui. Nu stiu de unde aveti aceasta informatie. Corneliu Zelea Zelinski Codreanu a fost roman get beget desi era de origina poloneza si germana. A fost asasin dar a iesit basma curata deoarece gealatii lui au bagat spaima in judecator. Cantecele legionare nu aveau refrenuri pe placul d-tale : Caci tiganii si jidanii, ne tot sug, ne sug mereu! Asta e muzica ce-mi place! Asasinii dela 21-23 Ianuarie la Bucuresi pe care sunt sigur ca le admirati si-au facut datoria! D-na Stanciulescu poate sa aiba curajul opiniilor ei si nu justifice idei pe placul altora. Imi place sa vad ca in Romania, pentru unii, ceasul se invarteste deandoaselea!

   • CHARLIE spune:

    COMENTARIUL meu este in asteptare. Sunt doua posibilitati : 1. La pastele cailor
    2. Cnd Grecii vor avea calendar Ad calendas grecas (aproximativ)

 5. Dan Florea spune:

  Dna Stanciulescu, va doresc curaj si forta in continuare. Sunteti singura dar reprezentati pe multi romani. Acum e vremea marturisirii.

 6. Daniel Leopold spune:

  In primul rand trebuie sa admit ca interventia unui diplomat strain -in cazul de fata ambasadoarea Israelului la Bucuresti-in afacerile interne ale unui alt stat suveran este un gest cel putin nediplomatic daca nu chiar o incalcare flagranta a dreptului international.Acest fapt ar trebui in mod cert sa faca obiectul unei planageri oficiale adresate Ministerului de Externe de la Ierusalim de catre autoritatile competente romane.Pe de alta parte insa afirmatiile dvs cu privire la legionari sunt nu numai deplasate dar si total neadevarate din punct de vedere istoric..Au fost legionarii patrioti intr-adevar sau o banda de golani ucigasi?In ceea ce-I priveste pe evrei guvernul national-legionary Antonescu-Horia Sima a emis legi criminale prin care acestia, desi cetateni romani au fost dati afara din sistemul de invatamant de la gradinita pana la universitate [oare copiii evrei nascuti in Romania din parinti nascuti in acea tara erau de vina cu ceva…?] au fost exclusi din servicul public,li s-au confiscat proprietatile rurale etc…fara drept de apel si fara judecata.In ce ii priveste pe romani.legionarii dvs I-au ucis pe IG Duca,Virgil Madgearu,Armand Calinescu si pe marele Nicolae Iorga si dupa venirea la putere a guvernului national legionary in Sept 1940 acestia au executat la Jilava 60 de inalti functionari romani [neaosi] fara judecata…Insusi Antonescu cu incunviintarea lui Hitler a pus armata pe ei si I-a reprimat sangeros in timpul rebeliunii legionare din 26 Ianuarie 1941.Astia sunt eroii Dvs?Inca un amanunt istoric pe care il treceti cu vederea sau poate nu il cunoasteti.Contrar afirmatiilor dvs evreii romani au luptat cot la cot cu crestinii romani in primul razboi mondial 886 dintre ei au cazut pe front,3000 sunt declarati disparuti si alti 3000 au fost raniti.Procentul evreilor cazuti pe campul de lupta raportat la populatia lor de atunci in tara a fost identic cu procentul crestinilor cazuti la datorie raportat la populatia crestina romaneasca de atunci.Gloantele inamice nu au facut deosebire de rasa…Unul din cei cazuti in luptele de la Oituz a fost propriul meu bunic mort pe front la varsta de 26 de ani lasand 3 copii orfani printre care si tatal meu.Poate daca v-ati informa mai bine si ati ave putin respect aceste discutii inutile nu ar mai fi necesare

 7. Criss spune:

  Stimata doamna, aveți tot respectul meu! Așa trebuie să arate un jurnalist adevărat. Indiferent cine va va mai „deranja” cu vreo acuzație trebuie „tratat” în justitie. Adică exact ceea ce spuneați la început: ei să va vă dovedească vinovăția si nu dumneavoastră nevinovăția. Doar atât.

 8. Stefan Caliga spune:

  Textul este admirabil si convingator !

 9. Ioan spune:

  Cetățene Daniel Leopold ești nu numai intr-o mare și grava eroare în ceea ce privește faptele Mișcării Legionare….promovând jumătăți de adevăr dar….o acuzi…nemeritat si fără dovezi pe Oana Stanciulescu ca ar susține….”asa zise-le fapte reprobabile ale Mișcării Legionare”. Voi demonta 2 dintre minciunile scrise în mesajul dvs.:
  1. La 28 Noiembrie 1938, 14 lideri ai Mișcării Legionare, fiind în detenție și în timpul transferului de la Penitenciarul Râmnicu Sărat la Penitenciarul Jilava, au fost asasinați în Pădurea de la Tincabesti, lângă București, prin strangulare, de către jandarmii ce-i pazeau, operațiune organizata si condusa de Ministrul de Interne…Armand Calinescu si alți lieri militari și politici. În 28 Noiembrie 1940, la Jilava, aceștia….au fost pedepsiți în mod similar de către membrii Mișcării Legionare, un gest de echitate…funcționarii statului au acționat ca niște teroriști în 1938….după fapta și răsplată.
  2.Nicolae Iorga…desi era vinovat direct de condamnarea și indirect de asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu…vezi scrisoarea publica adresata acestuia…”Când ai fost cinstit Domnule Profesor”…a fost asasinat de un grup infiltrat în Mișcarea Legionara de către NKVD…în Septembrie 1940…grup condus de Traian Boieriu….atenție….de la Cabinetul lui Horia Sima a sunat la Casa Iorga din Vălenii de Munte și s-a vorbit cu soția acestuia si cerandu-i-se ca Profesorul Iorga sa părăsească locuință pentru ca…un grup de asa-zis legionari se îndreaptă către locuință sa pentru a-l asasina…Soția acestuia nu a dat crezare și….urmarea o cunoașteți….Traian Boieriu a trăit în Germania Federala pana în 1980 iar fiul sau…în România. O persoana responsabila se informează….studiază și apoi emite opinii întemeiate pe documente-fapte-marturii…D-le Daniel Leopold va recomand sa va informati temeinic….deci nu promovați minciuni și manipulări. Adevărul istoric va desființează toate „ideile” promovate prin mesajul dvs….din respect pentru sacrificiul zecilor de mii de tineri haituiti…umiliți….închiși în închisorile vremii…abtineti-va sa mai jigniti sacrificiul acestora…exista un Dumnezeu care nu doarme și nu iartă. Vae Victis!

 10. Gabriel spune:

  Doamne ajuta! Sustineti ca nu sunteti legionara, in repetate randuri ca si cum v-ati feri de ciuma. In primul rand nici nu aveti cum sa fiti, pentru ca a fi legionar inseamna sa treceti printr-o scoala, o fratie de cruce, sa fiti intr-un cuib, sa depuneti un juramant…ati facut asa ceva? Spuneti ca nu sunteti de acord cu „excesele, crimele abominabile comise de Miscarea Legionara”… Care sunt alea? Nu s-a emis nici un ordin scris sau verbal din partea Miscarii Legionare in cazul asasinarii lui Duca, Stelescu sau Calinescu. Despre Madgearu si Iorga n-are rost sa mai discutam ca pierdem vremea. Daca un membru PNL il impusca pe Ponta maine, inseamna ca PNL trebuie dizolvat? sau tras la raspundere pentru crima? Suntem in 2016, nu trebuie sa mai repetati minciunile care se perpetueaza de mai bine de 70 de ani, ca altfel va asemanati cu cei care urasc din rarunchi neamul romanesc. A spune adevarul despre holocaustul evreiesc nu inseamna ca-l minimizezi. Se stie, o stiu si evreii ca n-au fost 6 milioane de evrei „exterminati” ci sub 600.000, hai sa nu ne mai ascundem dupa deget ca devenim penibili. Si apoi ce treaba avem noi cu holocaustul evreiesc? Exista documente oficiale ca nici un evreu n-a fost deportat in lagarele naziste de pe teritoriul Romaniei, exista declaratii ale unor evrei chiar. Altfel cum se explica ca in plin razboi, Radu Gyr infiinta la Bucuresti teatrul evreiesc Baraseum, SINGURUL din Europa care a functionat in perioada aia. Pai ca sa functioneze un teatru evreiesc, are nevoie de actori evrei, de public evreiesc, pai parca erau dusi la Auschwitz…da cu virgula. Ar mai fi multe de zis dar ma opresc aici. Fiti inteleapta nu va transformati in coada de topor, ca poate va impusca vreun PNL-ist in gara de nord…

 11. Radu Nicolae spune:

  Felicitari pentru ca aveti puterea si taria sa va aparati intr-un mod atat de echilibrat!

 12. Daniel Leopold spune:

  D-le Ioan,cu tot respectul raspunsul dvs la mesajul meu nu are mai nimic de a face cu ce am scris.In primul rand nu o acuz in nici un fel pe Oana Stanciulescu.Dimpotriva ii iau apararea mai ales in ce priveste interventia unui diplomat strain in treburile interne ale statului in care este acreditata si implicarea ei in intr-o dezbatere publica care nu are nimic de a face cu misiunea ei oficiala.In ce-i priveste pe legionari sunt uimit de faptul ca vi se pare normal ca acestia sa omoare niste personalitati politice si culturale romanesti fara JUDECATA.Evident ca ar fi putut sa-i aduca in fata unei instante de judecata pe toti cei care I-au prigonit din moment ce au ajuns la putere dupa instaurarea guvernului national-LEGIONAR condus de Antonescu-HORIA SIMA dar au preferat sa-I omoare ca pe niste caini turbati….In continuare ati omis sa dati o explicatie faptului ca legionarii dvs au fost reprimati intr-un mod sangeros de insusi paretenerul lor in coalitia guvernamentala Maresalul Antonescu cu incuviintarea si la indemnul personal al Fuhrerului.O fi fost Maresalul agent NKVD?

 13. Dan spune:

  eu nu am avut sentimente anti-evreiești pana astăzi când deranjat de pretentiile acestei etnii am inceput sa le am tocmai datorita abuzurilor unor legi croite la cererea unor propagandiștii comuniștii fii de stalinisti de la institutul Elie Wiesel . Aceasta lege nedreapta neaga dreptul romanilor de a judeca singuri si distinge intre adevaratii legionari si simpli anti-comunisti judecati la gramada cu acuzatia de legionari pentru a nu fi evident ca sunt defapt detinuti politici sau pentru ca s-au opus colectivizarii fortate . Aceste presiuni anti-romanesti ale lobbyului evreiesc ma fac sa-mi aduc aminte de propaganda bolsevica din anii 50 facuta de niste evrei rusi impotriva poporului roman

  • CHARLIE spune:

   D-le Dan! Nu este de crezut ca sentimentele d-tale anti-evreesti au aparut subit . Le aveai tot timpul in stare latenta si au iesit acum la suprafata . Bineinteles ca evreii au adus comunismul in Romania, dupa cum se stie ca evreii au fost cei care l-au ucis pe Isus, care de fapt era si el evreu probabil renegat. Sa nu uitam ca evreii au adus ciuma in Evul Mediu in Europa si au otravit fantanele de apa. Ca nu sava raman dator se stie ca evreii inainte de Patele lor omoara un copil crestin ca intrebuinteze sangele lui la painea de azima. aca faceti afirmatii trebuie sa fiti bine informat. A propos in Germania a aparut cartea Mein Kampf scrisa de Hitler. Daca aveti nevoie mai multa informatie va stau la dispozitie.Heil Hitler!

 14. Ioan spune:

  În mesajul dvs. aveți următoarea afirmație: „Astia sunt eroii dvs?”, adica sustineti ca „dvs” nu este…Oana Stănciulescu? …..veniți cu precizări.
  Despre Rebeliunea Legionara din Ianuarie 1941…a fost o lupta pentru putere condusă din umbra de Germania…Hitler l-a preferat pe Antonescu….în detrimentul lui Horia Sima…as fi decis identic…dar stupoare…Evreii îl acuza pe rigurosul, omul de onoare și caracter Antonescu de….salvarea a peste 400.000 de etnici evrei…care…au ajuns la Tel Aviv și nu la Auschwitz…Dumnezeu sa-i înțeleagă…Antonescu este Romania…le place sau nu evreilor…e treaba lor…Noi ne respectam Conducatorul….Despre pedepsirea celor 47…faptul ca ești om de cultura sau de administrație dar….comiți sau te alături unui act terorist..terorism de stat…practicat din greu si in zilele nostre si…surpriza…de asa-zis marile democratii….vezi asasinarea celor 14 lideri ai Mișcării Legionare printre care și Corneliu Zelea Codreanu….te scoate în afara jocului democratic și te expune oricărei pedepse….inclusiv de a fi executat…când tu…direct sau indirect…premeditat și nu accidental comiți asasinate…vei primi aceeași pedeapsa…imediat ce este posibil. Statul Roman condus de Carol al II-lea a avut 2 ani la dispoziție sa pedepsească asasinii…în frunte cu Armand Calinescu…nu a facut-o…s-a putut doar în Septembrie 1939 si 28 Noiembrie 1940. Revin cu recomandarea…studiați faptele…cauzele și….dacă aveți rațiune și bună credință….va veți lumina…dacă nu…trăiți în propriul….univers plin de falsuri istorice. Despre IG Duca….și ceilalti…trădători și vânzători de tara…au fost pedepsiți binemeritat. Nu mai reamintesc despre….5-6 Iunie 1940…citiți Săptămână Rosie a lui Paul Goma căruia statului roman i se interzice…știți de cine…sa i se redea cetățenia Romana…pentru ca…Holocaustul asupra Romanilor adus de Ana Pauker..alias Hannah Robinson…Gheorghe Pintilie alias Pantiusa Bodnarenko…Alexandru Nikolski etc….știți etnici evrei care au impus bolșevismul în România și a asasinat elita Romanilor în perioada 1944-1958…cca 600.000, nu trebuie amintit…uite ca noi nu uitam și mai avem și prostul obicei…sa studiem și respectam istoria și Martirii noștri…cu bune cu rele…sunt Eroii noștrii….nu trebuie sa cerem voie sa-i cinstim. Alogenii din România trebuie sa ne respecte dacă vor sa fie respectați…au venit în România pentru prada..pentru exploatare…nu pentru a asigura bunastarea romanilor…este suficient de evident pentru a mai dezvolta…subiectul.
  În încheiere, va sugerez…sa va ganditi la un alt fapt istoric…Comunismul a fost un experiment al etnicilor evrei din Rusia care….a contribuit la asasinarea a peste 20 milioane de oameni nevinovati….din toate tarile cazute sub jugul Rusiei bolsevice….asa-zisa revolutie bolsevica a fost finantata de…bancherii evrei din SUA…..cam multe coincidente….nu-i așa…în dreptul acestei etnii…În Ucraina în iarna 1932-1933…Rusia bolsevica în care peste 90% din conducatorii politici si din administratie erau etnici evrei…cu politia politica numita NKVD…au asasinat prin înfometare….peste 7 milioane de ucraineni pentru ca…populatia țărănească a refuzat sa accepte colectivizarea…citiți cartea supraviețuitorului Martin Dolin…acesta nu este tot Holocaust…și s-a produs cu cca 10 ani înainte de Auschvitz-Dachau-Birkenau….etc….nu am auzit niciun un etnic evreu sa-și ceara scuze pentru aceasta Crima împotriva Umanitatii…ba din contra….se opun cu toate puterile ca sa fie condamnat comunismul….sa ghicim de ce…simplu….doar ei se doresc respectati ca victime si…..ar trebui sa plătească despăgubiri imense victimelor crimelor comunismului..nu doar sa ceara despagubiri….este o imensa afacere….Vedeți….indiferent cât de mulți bani ai….cât de mulți trădători poți cumpăra….cât de multi manipulezi prin presa, televiziune…..prin purtatori cumparati de vorbe….ADEVĂRUL nu poate fi ascuns. Nu avem nevoie sa primim lectii….de la călăii noștri….dacă nu-i pedepsim….nu înseamnă ca am uitat…ce au făcut….în istoria recenta….conaționalilor noștri…Atentie: Romanii au reacționat….după ani de umilințe și sclavie…Romanii nu au dezgropat niciodata securea războiului….au fost nevoiți….întotdeauna sa se apere…pentru a supraviețui…Alogenii care nu le place în România sa plece acolo unde…pot…granițele sunt deschise. Vae Victis!

 15. Benny spune:

  Ce bine ar fi daca doamna Samash ar ajuta Romania sa-l gaseasca pe Codrut Marta…

 16. Gheorghe Moise spune:

  _ “Pre-viziunea / Prorocia Pastorului cel Bun” -*Miorita*, in concordanta si conformitate cu prorocii[le] (vezi / coroboreaza) _ Psalmul 78/1-3,[4]; _ Ioan 10/[1-5,7],8,11, 2012, 2013, 2014, 2015, 16; _ Romani[a] 11/[3]-5,8; _ Daniel 11/14; _ Mica 7/[1],2-4; _ 1 Petru 2/9,

  …implicita in “prorocii / pre-viziuni” (vezi) _ Daniel 7/7,13; 8/26; 12/4,9;
  _ Isaia 6/8,[9-11], 2012, 2013; 9/1,2,[6]; 53/1,[2-5],6; 55/1,[6-9],11, …
  _ Ioan 1/1,5,[11], 2012, 2013, 2014 – 16; 10/8,11, 2012, 2013, 2014, 2015,16, …
  _ Iesirea /Trimiterea 4/1,[10],11, 2012, 2013, 2014, 2015, 16, …

  “prorocie” revelata / implinita, in *aceasta vreme de stramtorare cum n-a mai fost [niciodata]* (vezi) _ Daniel 12/1, ”vremea [aceasta pe care o traiti] de pe urma” (vezi) _ Daniel 12/[1],4,[9]; _ Isaia 6/8,[9-11], 2012, 2013, implicit[e] _ Luca 24/25-27,45, [astfel]:

  -”Si o ceata de derbedei din poporul tau, se vor rascula, ca sa implineasca vedenia [“Pastorului cel Bun”], dar vor cadea” (vezi) _ Daniel 11/14,

  – Referitor la faptele “secrete / tainuite, ale jandarmilor planetari”, in complicitate cu toti “toleratii / veneticii”, …”Ce-au venit in Tara asta, si-au cerut, [si vor], pamant si apa” (vezi) _ Psalmul 78/1-3,[4]:

  …-*Asculta Poporul Meu, invataturile Mele! Ce am auzit, ce stim, ce ne-au povestit parintii nostri”, un *Popor de Pastori / Ciobani romani din Romania* (vezi) _ Luca 2/[4-7],8, [si], prin “Miorita”, [despre]:

  _*Bacii [S.S.], cel Francian si cel Ungurean,

  la care s-au alaturat in haita, si cei /[S.S.]:
  Austro-Germano-Americano-PambucCIAn (vezi) _ Matei 24/[27],28,

  La apus de Soare,

  (adica): -La Sfarsitul Erei Astrale – Soarele in Pesti, co-incidenta cu Sfarsitul Calendarului Mayas – 21.12.2012; (vezi) _ 2 Cronici 18/34,

  “Marii”[bacii / S.S.] se vorbira si se sfatuira,
  Cum sa [Mi]-l omoare pe cel Moldo-Vlahian,
  Ca-i mai ortoman, are oi mai multe,
  Mandre si cornute, si cai invatati,
  Si caini mai barbati, …Pe malurile Istrului,
  Pe-un picior de Plai, pe-o gura de Rai,
  Unde Domnul Dumnezeu, inca de la Facere,
  A sadit o Gradina in Eden, spre Rasarit,
  Si a pus acolo omul pe care-l intocmise,
  Ca s-o lucreze si s-o pazeasca* (vezi) _ Gen.2/8-14,[15-17]; _ Luca 2/8-14.

  _ Da ! -Dar, din pricina tolerarii “tradatorilor si vanzatorilor de Tara si Neam” / Poporul Roman – “o semintie aleasa” (vezi) _ 1 Petru 2/9,

  _”Poporul Tau cel sfant, n-a stapanit Tara decat putina vreme; Vrasmasii nostri au calcat in picioare locasul Tau cel Sfant.” (vezi) _ Isaia 63/18;

  _ Am ajuns ca un popor pe care nu l-ai carmuit Tu, si peste care niciodata nu s-a chemat Numele Tau.” (vezi) _ Isaia 63/19.

  _ Vai, cetatea aceea credincioasa, cum a ajuns o curva! -Era plina de judecata, …dreptatea locuia in ea, si acum e plina de ucigasi! Mai marii tai sunt razvratiti si partasi cu hotii, toti iubesc mita si alearga dupa plata; Orfanului nu-i fac dreptate, si pricina vaduvei n-ajunge pana la ei. (vezi) _ Isaia 1/21,23;

  _ Cei ce povatuiesc pe Poporul ACESTA i-l duc in ratacire, si cei ce se lasa povatuiti de ei sunt pierduti. (vezi) _ Isaia 3/12; 9/16.

  _ Dar ce vor face la urma [?!] (vezi) _ Ieremia 5/26-29,31, …-Caci in Poporul Meu sint oameni rai; Ei pandesc ca pasararul care intinde laturi, intind curse , si prind oameni; …Asa ajung ei puternici si bogati.

  _ Grozave lucruri, uracioase lucruri se fac in Tara. (vezi) _ Ieremia 5/30;

  _ Au limba intinsa ca un arc si arunca minciuna; Si, nu prin adevar sint ei puternici in Tara; Caci merg din rautate in rautate si nu Ma cunosc. (vezi) _ Ieremia 9/3.

  _ Daca poftesc ogoare, pun mana pe ele, daca doresc case le rapesc, asupresc pe om si casa lui, …”pe om si mostaenirea lui”.
  _De aceea: -“Iata, am de gand sa aduc o nenorocire impotriva acestui leat de oameni, …si nu vor mai umbla cu capul atat de sus, caci vremile vor fi rele. (vezi) _ Mica 2/1-4; 3/11.

  _ S-a dus omul de bine din Tara, si nu mai este nici un om cinstit printre oameni;[?!!] Toti stau la panda;
  _Mainile lor sint indreptate sa faca rau: Carmuitorul cere “mita / daruri” / danii / taxe / impozite, “Judecatorul cere Plata, cel mare i-si arata pe fata ce doreste cu lacomie, si astfel merg mana-n mana” (vezi) _ Mica 7/2,3.

  _ Doamne, pe prorocii Tai i-au omorat, altarele Tale le-au surpat; Am ramas Eu singur, si cauta sa-mi ia viata. (vezi) _ Romania 11/3,[4],5.

  _ Totusi, nu te teme Turma Mica; Pentru ca Tatal vostru va da cu placere Imparatia. (vezi) _ Luca 12/32.

  _ Ziua vestita de toti prorocii Tai se apropie! Atunci va fi uluiala lor.” (vezi) _ Mica 7/4,[5]; _ 1 Petru 2/9.

  = Cu stima. –Mesia (vezi) Fagaduinta Implinita _ Deut18/15,18; _ Faptele Ap.3/22; _ Romani[a] 5/14; 8/29; _ Faptele Ap.26/23; _ Romani[a] 10/[14 – Cum ?!],17; _ Matei 17/1,[2-4],5; _ Apoc.2/17; _ Romani[a] 10/17,[18-20]; _ Matei 1/18,21; _ Isaia 6/8,[9-12],13; 9/1,2,[6]; 52/6 – *Gheorghe Moise _ Iata-Ma!*/”Biruitorul Balaurilor” – Apocalipsa 3/12; _ Faptele Ap.4/12; _ Ioan 14/6,10,11; 16/33,

  dar, “asa cum au prevazut prorocii, nu cheama nimeni Numele Meu” (vezi, cum este scris) _ Isaia 65/1; _ Romani[a] 10/17-20, [adica]:

  – „Cel ridicat si trimis – La implinirea vremii” (vezi) _ Galateni 4/4; _ Ev.1/2; _ Ioan 1/1,5,[11], 2012, 2013, 2014 – 16; _ Iesirea / Trimiterea 4/1,[10],11, 2012, 2013, 2014, 2015, 16;

  … -*Cine are urechi de auzit sa auda* (vezi) _ Luca 8/[5-7],8,[15]; 16/29,31; 18/[2-7],8; 24/25-27,45;

  …-*Treziti-va!*-“Vine dimineata” (vezi) _ Isaia 21/11, 2012, 2013, 2014, 2015,16; – “Toate religiile” / *Toate popoarele chemate …[fara bani si fara plata]* (vezi) _ Isaia 55/1,6-9,[10],11,

  … [chemate] la “masa / hrana” (vezi) _ Matei 4/4; _ Osea 4/6, …[“masa / hrana”] / praznicul zilei mari [aceasta] de pe urma (vezi) _ Ioan 7/37,

  …*[zi], care nu a mai fost [niciodata]* (vezi) _ Daniel 12/1; _ 1 Corinteni 14/21; _ Matei 13/34,35,[16,17],13-15; _ Ioan 16/25,
  -*Si va fi Lumina !* (vezi) _ Isaia 9/1,2,[6]; _ Faptele Ap.26/23; _ Daniel 12/[1],3,10; _ Matei 5/17; _ Ioan 9/[39],40,41;

  _[Cauta]: Pre-viziunile „Vanga – Romania” / „A ultima previsao relativ la Romania”] _ Romani[a] 1/1-15; 5/14; _ 1 Timotei 2/5,[6]; _ Galateni 4/4; _ Filipeni 2/8, [asa a pre-vazut Vanga Vanghelia, oarba fiind, de la varsta de 12 ani / deci, fara sa fi citit Cartea [inca] pecetluita” (vezi) _ Daniel 12/[1],4,[9],3,10.

  _ https://www.ocultismodesoculto.com/2011/03/baba-vanga-vidente-cega.html

  _ https://mesia-romania5-14-ioan4-26.blogspot.com

  …posibil si probabil *cenzurat[e] de catre cei care iubesc mai mult intunericul* [si, care-si zic S.S –“Servicii Secrete / Cia & Mossad, si altii, alias Sri”], (vezi / coroboreaza) _ Ioan 3/[16],19; _ Romani[a] 1/28-32; _ Iuda 1/10-16,

  *mana-n mana cu cei care batjocoresc *dregatoriile Poporului Meu (vezi / coroboreaza) _ Isaia 1/21,23; 3/12; 9/16; 63/18,19; _ Ieremia 5/26-31; 9/3-5,8; _ Mica 2/1,2; 3/11; 7/1-4,[5]; _ Romani[a] 11/3-5; _ 1 Petru 2/[1,2],9; _ Ioan 10/20; 7/26.

 17. Ioan spune:

  D-na Oana Stănciulescu am un mesaj din 28 Martie ora 10:35 p.m. „în așteptare”…cand i se aproba afișarea? D-l Daniel Leopold are, în acest mesaj,un răspuns referitor la rebeliunea Legionara din 1941…rog sa îl transmiteți….nu vreau sa creadă ca m-am eschivat de la dialog. Steagul Sus….pe 7 Mai….în Piața Presei Libere se inaugurează….după 26 de ani….Monumentul Național închinat victimelor și luptătorilor împotriva Comunismului….nu pot sa nu remarc faptul ca cel dedicat Holocaustului a fost inaugurat…la București…. de cca 10 ani….după câte știu suntem în România nu în….Israel. Vae Victis!

  • Daniel Leopold spune:

   D-le Ioan,motivul pentru care monumentul victimelor Comunismului nu a fost ridicat inca este pur si simplu pentru ca se protejeaza anumite personaje care aveau functii importante in PCR si care continua sa fie la putere si acum in Romania.Asta n-are absolut nimic de a face cu Israelul.De fapt aceasta discutie este total ignorata in Israel si nu figureaza nici macar ca fapt divers in organele lor mediatice.Dvs sunteti obsedat de acea tara insa majoritatea israelienilor nu cunosc si nu sunt interesati in aceste probleme

 18. Gabriel spune:

  Am si eu un mesaj, n-a trecut de cenzura? 🙂

 19. Ioan spune:

  Mister Daniel…chiar nu mă interesează Israelul….nu va grăbiți cu concluziile…dar nu pot sa nu observ….cu dovezi evidente ca….se progresează….în a transforma România….în noul Israel….se promovează în poziții din serviciile de securitate oameni…cu o anume etnie…ghici care….se construiesc monumente care….falsifica și sfidează….adevărul istoric…iar asa-zișii oameni de afaceri…cu etnie….lansează clădiri de birouri și mall-uri…preluând….după acapararea băncilor….controlul în economie…în zonele care produc bani usor….speculând….cam ca în perioada 1920-1940….nimic nou sub soare….istoria se repeta. Vae Victis!

  • Daniel Leopold spune:

   D-le Ioan,din pacate afirmatiile dvs mi se par mai curand ridicole si nu se pot comenta in mod rational si intelligent.In mod evident faceti parte din categoria de persoane cu anumite prejudecati si idei preconcepute si nu va voi schimba eu opiniiile.Atata vreau sa spun:Romania este o tara ,bogata frumoasa cu o cultura multimilenara si un popor talentat si muncitor.Ea nu are multi dusmani externi care sa-i ameninte insasi existenta ca stat si ca natiune in schimb ea este macinata din interior de o coruptie generalizata si indolenta care ii ameninta structurile statale si progresul evonomic si social .A da vina pe dusmani imaginari din afara nu va rezolva problemele grave cu care este confruntata tara.Lucrul de care ar trebui sa va temeti nu este amestecul din afara de ordin politic,militar,economic si financiar ci lipsa de interes si indiferenta comunitatii internationale incluzand factorii de influenta economica si financiara care afecteaza lumea din ce in ce mai integrata global in care traim cu totii.

 20. Ioan spune:

  Ridicole…ridicole….dar la subiect și bazate pe fapte reale. Nu este nimic imaginar….economia-finanțele….guvernul…presedintia este….deja cu pașaport străin. Parlamentul…votat de romani….o Marioneta care….este sub control din exteriorul tarii..Vorbiți de corupție….cine o alimentează?…săracii Romaniei sau șmecherii….știți…cei cu globalizarea și…integrarea….Roșia Montana…Gaze de șist…etc…..romanilor li se oferă o singura șansă….un singur rol…sclavia…salarii de 800 de lei…pentru supraviețuire. Coruptia este imensa in tarile dezvoltate….doar ca se numeste….lobby….asa ca….e usor a scrie versuri….despre coruptie….suna bine din coada….dar….rezultatul este modest….Revedeți….cazurile de….manipulări de LIBOR….de zeci de miliarde de dolari…..de condamnarile marilor banci americane….germane…engleze….franceze….etc..firme farmaceutice….firme de automobile…..valori uriase….sute de miliarde de dolari…sa fiu bineinteles…sunt impotriva coruptiei dar….a te uita la paiul din ochiul meu si a nu vedea barna din ochiul tau….asta nu pot accepta.Dacă a observa corect realitatea….se cheamă prejudecata….prefer așa decât….a promova minciuna și manipularea. A fost o plăcere sa dialogam…este ultima mea postare. Est modus in rebus.Vae Victis!

 21. Daniel Leopold spune:

  Va urez sanatate si numai bine. Gloria Victis

 22. _[Q ?]: … „Cine credeti ca sunt cenzuratorii Mei, crezand [ei] ca pot sa prinda lumina cu banita [?]” (vezi) _ Marcu 4/21-25; _ Luca 8/16-18,
  [pr]in: -„Google+” si celelalte: Yahoo.com, Facebook.com, Google.com, Youtube.com;

  _ Extras din “Profilul asumat / declarat” in „Google+”:

  1. Gheorghe Moise

  -Ocupație:

  _”Despicarea apelor Marii Rosii” _ Iesirea /[Exodul]/{Trimiterea} 4/1,[10],11,2012-2016; 14/16,26,27;
  -Inaltarea Sarpelui in Pustie _ Numeri 21/8,9; _ Ioan 3/14,[16]; 8/28; 10/8,11,2012,14;
  -Strang oile ratacite, Ramasita Poporului Meu _ Romania 11/[3],5; _ Isaia 6/[8],9-12,[13]; _ Ieremia 23/1-5; _ Luca 12/32;
  -Descoperirea Fiului Omului _ Matei 24/30; _ Apocalipsa lui Ioan 1/1 – 22/20.

  Persoane, În cercurile tale 219.-Vizualizează-i pe toți (219).

  [_ Mesaj primit de la “Google+”/[Google.com / Google.ro]:

  _ Gheorghe Moise, A apărut o problemă legată de profilul tău “Google+”

  -După examinarea profilului tău, am stabilit că unele conținuturi (de exemplu, texte, imagini sau nume) încalcă Politica Google+ privind conținutul postat de utilizatori și comportamentul acestora sau Politica Google+ privind NUMELE.

  Reține că profilurile sunt limitate la PERSOANE REALE;
  -„Ai termen doua saptamani de zile, sa-ti modifici Profilul”;

  _[Raspunsul Meu]:

  -Eu sunt Mesia, asa cum am creat Profilul Meu in „Google+”, motiv pentru care, sunt urmarit, controlat si supravegheat, de mai multi ani de zile, prin toate Serviciile Secrete Internationale, context in care va rog pe cei de la Echipa *Google+*, sa nu-Mi restrictionati accesul la
  *Comunicarea Adevarului* _Ioan 4/[25],26; -*Destainuirea Scripturilor*_Apoc.1/1; 10/7; _ Cu asa ceva, nu se glumeste, si nici nu se joaca nimeni cu „Cenzura”; -Responsabilitatea asumata, este mare, atat pentru Mine, cat si pentru dumneavoastra, context in care nadajduiesc ca sunteti suficient de inteligenti, ca intelegeti importanta „lucrarilor Mele”, si ca, veti incerca sa evitati imixtiunea celor ce-si zic S.S., care doresc sa controleze, sa manipuleze lumea si sa ascunda *Adevarul* _ Ioan 1/1,[5],{11},14.

  -Multumesc pentru intelegere.

  -Cu stima _ Mesia / Messias / Messiah _ https://mesia-romania5-14-ioan4-26.blogspot.com .

  Raspuns[ul] de la Echipa „Google+”, [ adica, cei care Ma cenzureaza, crezand ca pot sa [Ma] prinda Lumina cu Bani[ta] „Mossad / Cia / Sri / Dss / Dst / Avo / Mi 56, alias Sri coroboreaza Marcu 4/21-25; _ Luca 8/16-18]:

  Profilul tău este suspendat.
  Ne cerem scuze pentru neplăcerile create.
  Înțelegem că este posibil ca Google+ și politicile sale să nu fie potrivite pentru toată lumea.

  Răspundeți – Mi „Astazi” _ Ev. 3/7,13,15; _ 1 Petru 2/9; _ Romani[a] 10/[16],17-20.

 1. martie 28, 2016

  […] „În aceste condiții, pornind de la presupunerea că Ambasada nu a avut ocazia să efectueze o documentare temeinică pe tema intervențiilor mele publice, și nici nu ar fi avut de ce să o facă, fac apel la Excelența Voastră pentru a exprima un punct de vedere actualizat, după vizionarea înregistrărilor pe care le trimit”, a mai scris Stănciulescu. […]

 2. aprilie 2, 2016

  […] Apr 2, 2016 0 1 Jurnalista Oana Stănciulescu răspunde, printr-o Scrisoare deschisă, acuzațiilor impardonabile ale Ambasadei Israelului la București. Replica jurnalistei vine ca urmare a învinovățirii acesteia de negarea Holocaustului și de apartenență la Mișcarea Legionară. .Jurnalista face și un apel către ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash, de a exprima un punct de vedere actualizat după ce vizionează clipul video. Iată mai jos scrisoarea Oanei Stănciulescu, adresată ambasadorului Statului Israel în România,  „Doamnă Ambasador, Am primit cu multă dezamăgire vestea că misiunea diplomatică a Israelului la București și-a exprimat un punct de vedere atât de dur – și, după cum voi arăta în această scrisoare, nefundamentat – cu privire la persoana și activitatea mea jurnalistică. Deși odată cu nominalizarea în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române, atacurile la adresa mea au fost declanșate brusc și din zone politice sau administrative care nu-și exprimaseră anterior nicio nemulțumire cu privire la prestația mea publică, am avut convingerea că ultimele zile au permis oricui interesat de acest scandal artificial să se convingă singur cu privire la validitatea ”acuzațiilor” ce mi se aduc. Constat, însă, ca îmi revine obligația de a-mi demonstra ”nevinovația”, deși unul dintre principiile fundamentale ale democrației – în numele căreia activează acuzatorii mei publici – ne învață că acuzațiile trebuie probate, nu demontate. Această scrisoare deschisă adresată Excelenței Voastre e însoțită de un scurt material video, o sinteză a celor mai relevante declarații ale mele cu privire la subiectele aduse în discuție de detractorii mei. Am preferat să fac apel la arhiva de presă în locul unei scrisori de intenție, pentru că nu aș vrea să las nimănui senzația că discursul sau convingerile mele pot suferi modificări în funcție de numărul semnatarilor unei scrisori insultătoare.Așadar, vă trimit acest clip video, un colaj al mai multor intervenții pe care le-am avut pe subiectul Legii 217/2015. Am fost acuzață de susținerea Mișcării Legionare. În înregistrarea anexată, de câteva ori și pe parcursul mai multor emisiuni – toate realizate înainte de a fi calomniată public –, spun (cu regret mă văd în situația de a mă autocita):”Nu sunt legionară, simpatizez cu partidele istorice, PNȚ și PNL, de la începutul anilor 1990” (…) Aș vrea să menționez, și voi face asta ca un laitmotiv toată seara, că nu sunt legionară. (…) Felicit comunitatea evreiască, am facut-o de atâtea ori, pentru că își apără drepturile. Își apără valorile, eroii, suferințele. Știu să o facă. Ar fi bine să știm și noi. (…) Cum nu vorbesc nici despre crimele lui Sima, ale legionarilor, cu care nu sunt, Doamne ferește, de acord nici eu și nici vreun om zdravăn la cap (…) Nu suntem de acord cu minimalizarea Holocaustului, nu suntem de acord cu excesele, crimele abominabile făcute de Mișcarea Legionară”. Am fost acuzată, și aceasta e motivul pentru care calomniatorii mei, indiferent de funcția publică pe care o dețin, vor răspunde în fața instanței de judecată, de negarea sau punerea sub semnul întrebării a Holocaustului. Deși o astfel de acuzație abjectă nu ar trebui nici măcar ascultată, cu atât mai puțin luată în considerare, pentru apărarea reputației mele în fața acestei infamii, lămuresc (tot cu citate din emisiuni anterioare nominalizării mele ca membru in CA al TVR) poziția mea exprimată public: ”Nu e vorba despre Holocaust, nu e vorba despre evrei, toată lumea trebuie să înțeleagă că nu asta punem în discuție (privind dezbaterile pe Legea 217/2015), ferească Dumnezeu! (…) Eu nu discut aici și cred că niciun om zdravăn la cap din România nu discută despre Holocaust. Nu vorbim despre minimalizare (…) Noua lege a lui Crin Antonescu adaugă si minimalizarea (ca infracțiune, privind Holocaustul). În regulă. Să se facă închisoare și pentru minimalizarea Holocaustului. Nu despre asta vorbesc eu”. În aceste condiții, pornind de la presupunerea că Ambasada nu a avut ocazia să efectueze o documentare temeinică pe tema intervențiilor mele publice, și nici nu ar fi avut de ce să o facă, fac apel la Excelența Voastră pentru a exprima un punct de vedere actualizat, după vizionarea înregistrărilor pe care le trimit. Mi-e greu să cred că un om care spune ”nu contest Holocaustul și niciun om zdravăn la cap nu cred că o face” poate fi acuzat, altfel decât printr-o manipulare, de negarea suferințelor evreilor în ce de-al Doilea Război Mondial. Mi-e greu să accept că unui om care declară în repetate rânduri ”nu sunt legionar” i se poate aduce acuzația că își declară apartenența la Mișcarea legionară. Și mi-e absolut imposibil să admit că, după publicarea de către mine a acestui material video extrem de relevant, un om de bună credință își poate menține acuzațiile la adresa mea”, a scris jurnalista pe blog. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE