Fostul deținut politic Octav Bjoza, către premierul Dacian Cioloș: Au trecut 224 zile, timp în care au mai murit 1320 dintre noi!

 

      DEPARTAMENTUL PENTRU LUPTĂTORI ÎN REZISTENŢA ANTICOMUNISTĂ

 

C Ă T R E

Cancelaria Primului Ministru

Domnului Prim Ministru

DACIAN CIOLOŞ

 

        Au trecut 224 zile, timp în care au mai murit 1320 dintre noi!

Subsemnatul Octav Bjoza, Subsecretar de Stat în Guvernul României – Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 – Departamentul pentru Luptători în Rezistenţa Anticomunistă şi Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din  România (AFDPR),  desemnat de deţinuţii politici să-i reprezint în Guvern, vă informez cu respect că în urmă cu 224 zile, prin adresele noastre nr.18/757/20.01.2016 , nr.18/3243/17.03.2016 şi 18/5760/12.05.2016 vă rugam să aveți amabilitatea de a primi în regim de urgență o delegație de patru persoane repezentând conducerea Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) pentru a vă informa de umilințele la care suntem supuși în ultima vreme, de către instituții și înalți funcționari ai statului.

Amintim aici, că noi suntem aceia pe care Statul Român, în urmă cu 60-70 de ani, ne-a trimis la moarte prin bătăi, torturi, înfometare, înlănțuiri și munci silnice, lipsindu-ne de minime condiții de igienă și asistență medicală.

Noi suntem aceia care 5 ani am muncit în minele de plumb de la Baia Sprie, Cavnic și Nistru, alți 5 ani la Canalul Dunărea-Marea Neagră, la recoltat stuf în Delta Dunării, la diguri de pământ și canale de irigații.

Noi am ridicat marile combinate chimice de la Onești și Borzești, Barajul de la Bicaz și multe altele.

Peste tot am lăsat mii de morți ale căror morminte nu se cunosc.

Am lăsat după gratii și sârmă ghimpată, pentru totdeauna, tot ce a avut acest popor mai sfânt, mai demn, mai moral, mai bine pregătit profesional.

Consider că sunt suficiente motive, pentru a nu fi lăsați să așteptăm la nesfârșit această întrevedere, mai ales că rata mortalității lunare a fraților de luptă și suferință este de aproape 300.

Este pentru prima dată, în ultimii 27 de ani când reprezentanții foștilor deținuți politici și alte victime ale dictaturii comuniste nu au fost primiți de către Primul Ministru al României!

 

Cu aleasă prețuire,

 

SUBSECRETAR DE STAT

OCTAV BJOZA

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE