ION, consilierul robot al lui Ciucă, acuzat că a devenit HOȚ, după doar două zile de la angajare

Se pare că nici robotul ION, consilierul cu inteligență artificială de la Palatul Victoria, a rezistat doar o zi departe de probleme. La doar două zi de la angajare, ION a fost acuzat de furt, după ce a fost prezentat cu mare tam tam în ședința de Guvern. Chiar dacă este consilier onorific, deci nu primește bani, deși până la urmă nici asta nu știm sigur, ION este acuzat de primăria Ciugud că a furat o imagine în filmuld e prezentare.

„P.S. Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și «să nu furi»)”, spun reprezentanții primăriei.

Nu ne mirăm că nu i s-a prezentat această lecție, nu i s-a spus nici că la creștini a fura este unul dintre păcate, și cred că nici că suntem în postul Paștelui, măcar acum să se fi abținut.

În schimb, după emiterea unor scuze formale, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, spune că „știrea zilei ar trebui să fie că Ion este apreciat la nivel internațional”, nu că este hoț.

Corect, corect nu este nici ce li s-a trasnsmis jurnaliștilor, deorece ION este mai mult o cutie poștală, nu e niciun robot cu inteligență artificială, atâta timp cât nu știe să facă nimic și cere ajutorul românilor să-l învețe, iar cei din urmă trebuie să-i trimită în scris mesaje.

“Premierul României dezvăluie un “consilier” de inteligență artificială care îi spune ce gândesc oamenii în timp real”, a titrat The Guardian.

Cotidianul american The Washington Post a relatat că “România îl prezintă pe Ion, primul asistent politic cu inteligență artificială din lume”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE