Roșiile, salata verde, castraveții lipsesc din magazinele din Anglia/ Criză fără precedent

Marea Britanie se confruntă cu o criză a legumeleor fără precedent.
Roșiile, ardeii și castraveții se numără printre acele legume cu aprovizionare limitată, în mare parte din cauza vremii extreme care afectează recoltele din Spania și Africa de Nord, transmite BBC.

Se spune că penuria a fost agravată de prețurile ridicate la energie care au afectat producătorii din Marea Britanie, precum și de probleme cu lanțurile de aprovizionare.

Ele apar, de asemenea, pe măsură ce gospodăriile sunt afectate de creșterea prețurilor, inflația alimentară fiind la un nivel maxim din ultimii 45 de ani. 

O jurnalistă de la The Financial Times a făcut senzație în presa din România după ce a scris un reportaj despre Piața Obor din București.  O vizită la Piaţa Obor din Bucureşti, „cea mai mare din ţară”, unde verdeţurile de sezon sunt la preţuri rezonabile şi din belşug a lăsat-o cu gura căscată pe jurnalistă.

Jurnalista Erica Wagner de la FT scrie că Piaţa Obor a devenit una dintre favoritele ei din Europa şi relatează încântată că a găsit salată, urzici și lobodă, din belșug pe tarabele din piața bucureșteană.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE