Ce lege a făcut un deputat din Parlamentul Românie la o lună după ce a scăpat de CONTROLUL JUDICIAR, în Ajunul Crăciunului. Cum vrea să pună România pe butuci

 

 

 

Misiunea unui parlamentar PSD, proprietar de păduri, în acest mandat legislativ, pare să fie distrugerea pădurilor din România, în interesul deținătorilor de păduri și al … schiorilor, sportul preferat al domniei sale. Cum altfel ați cataloga faptul că domnul Cătălin Rădulescu, deputat PSD – proprietar de pădure, revine pentru a doua oară cu o inițiativă legislativă care distruge pădurile pentru spa-uri, restaurante, cabane, pârtii de ski și cârciumi.

Nu știm dacă încăpățânarea cu care revine pe acest subiect este dată de propriul interes, pe care evident îl neagă, sau miza este mult mai mare. Insistența acestuia ridică însă mari semne de întrebare.

Rădulescu susține că deoarece pădurile nu pot fi tăiate, turismul în România este la pământ, motiv pentru care domnul deputat este nevoit să schieze în Austria, la fel cum o face și în această iarnă. Domnul deputat spune că ar vrea să schieze în România, dar nu în stațiunile consacrate, ci în altele noi pe care le dorește domnia sa.

Doar n-o să schieze la Sinaia, Poiană, Rânca, Straja etc, nici măcar pe pârtiile noi contruite de Elena Udrea. El vrea altele, iar până nu ne vine mintea la cap, ne anunță cu tristețe că își lasă banii în altă țară, după cum le-a declarat jurnaliștilor de la Digi24.

Am spus încăpățânare cu care domnul deputat se bate pentru distrugerea pădurilor pentru că același parlamentar – proprietar de păduri PSD – a depus un proiect de modificare a legii și anul trecut, în 2015, cu câteva zile înainte de Crăciun, dar și în anul 2014.

Coincidență sau nu, dl deputat Rădulescu a scăpat de controlul judiciar, cerut de procurorii DNA și decis de instanță, în noiembrie, cu doar o lună înainte de depunerea modificărilor la Codul Silvic.

Cel puțin moral, parlamentarul PSD este într-un conflict clar, dacă nu și într-un un posibil conflict de interese.

Cine este parlamentarul care vrea să distrugă pădurile

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este, potrivit declarației sale de avere, norocosul proprietar a jumătate din terenurile de mai jos.

Județul Argeș, teren pădure extravilan – 4.916 mp
Județul Arges, teren pădure extravilan – 20.555 mp
Județul Argeș, teren extraviran – 97.500 mp
Județul Argeș, teren extravilan – 10.750 mp
Județul Argeș, teren extravilan – 7.000 mp
Pitești , teren intravilan – 15.000 mp
Pitești, teren intravilan – 350 mp
Pitești, intravilan – 3713 mp
Snagov , extravilan – 3000 mp, din care în jur de 1800 sunt expropiați…statului.

Despre plasamentele și creditele domniei sale o să vorbim altă dată pentru că este, la prima vedere, un subiect extrem de interesant, cel puțin pentru alegătorii din colegiul domniei sale.
Mai trebuie spus că deputatul PSD are și ceva probleme cu justiția.
În 2014, procurorii DNA au făcut percheziţii la locuinţa din Piteşti a deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi la o firmă de construcţii la care acesta este acţionar majoritar.

Și tot atunci, potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Marian- Cătălin Rădulescu, deputat în Camera Deputaţilor, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit infracţiunile concurente de: – efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia
– dare de mită în formă continuată

În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie 2013 – februarie 2014,Marian- Cătălin Rădulescu, concomitent cu ocuparea funcţiei de deputat în Parlamentul României – Camera Deputaţilor, s-a ocupat de administrarea şi controlul societăţii SC Concordia Con. Strade S.R.L., efectuând în acest sens operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Firma deputatului PSD Cătălin Rădulescu are contracte cu statul de aproximativ 11,4 milioane de euro! Cele mai mari sunt cu CNANDR şi Primăria Sectorului 5 .

În noiembrie 2015, deputatul PSD a fost scos de sub control judiciar.

Ce propune acum deputatul acuzat de DNA

Mai mulţi deputaţi, printre care și domnia sa, propun a doua oară în decurs de doi ani, modificarea codului silvic astfel încât toţi proprietarii de păduri să poată tăia jumătate din suprafaţa pe care o deţin, dacă vor să ridice hoteluri şi complexuri turistice. Singura condiţie e să împădurească, în altă parte, o suprafaţă similară.
În plus, vor să se poată trece și toate pădurile din extravilan în intravilan. Așadar, se încearcă şi modificarea articolului care interzicea categoric trecerea pădurilor din extravilan în intravilan.

Cei 11 deputati și senatori, care au inițiat aceste modificări sunt:
Petrescu Petre

deputati – PSD: Andea Petru, Bîrsăşteanu Florică, Căprar Dorel-Gheorghe, Fonta Nuţu, Popeangă Vasile, Rădulescu Cătălin-Marian, Săvoiu Ionuţ-Cristian, Stanciu Anghel, Stan Ion, Tătaru Florin-Cristian

Organizaţiile de mediu consideră proiectul de lege un adevărat dezastru pentru fondul forestier din ţara noastră.
Legea urmează să intre în dezbaterea Senatului la începutul lunii februarie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE