Statul impotent și cetățeanul tolerant

1.Februarie 2016. Un copil a murit, doi copii au murit, trei copii au murit… Alții sunt în spital, unii în stare gravă… Deși au trecut două săptămâni de la primul deces, nu există răspunsuri la întrebările părinților sfâșiați de durere.
Într-o conferință de presă, șefa secției de Nefrologie de la Spitalul ”Marie Curie”, Mihaela Bălgrădean, a declarat că este foarte greu să se descopere cauza exactă a bolii care a dus la decesul acestor bebeluși.
După două săptămâni, ministerul Sănătății a părut trezit brusc din somn, nu mai vorbesc de ilustrul ministru…

 
2. Noiembrie 2015. Au trecut trei luni de zile și nu știm exact ce s-a întâmplat la Colectiv. De ce arsurile interne devastatoare, de ce , de ce…..

 
3. Decembrie 2014. Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol. Toate cele patru persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa, după ce supraviețuitorii au strigat disperaţi după ajutor mai bine de 20 de minute.
Pilotul, copilotul, medicul şi asistentul medical SMURD au murit îngheţaţi. Arafat a coordonat echipa de intervenţie, care s-a dovedit neputincioasă.
La un an de la tragedia de pe lacul Siutghiol, cauzele morţii celor patru salvatori SMURD erau neelucidate.

 
4. Ianuarie 2014. Accidentul aviatic din Munții Apuseni din 2014. Fără comentarii.

Îndrăznește cineva să se gândească ce s-ar întâmpla în cazul în care s-ar mai produce un accident similar în România de astăzi?

You may also like...

3 Responses

  1. Stefan Caliga spune:

    La fel de bine s-ar putea vorbi despre „statul castrat” …

  2. geofreeland spune:

    Nu, statul nu e impotent. Dimpotriva. Statul lucreaza in forta – asculta, urmareste, descinde, aresteaza, amendeaza, protejeaza ce vrea el, tace cand nu trebuie, dirijeaza aplauze, face pomeni si tace, tace, tace…. Ce stat e asta? Un stat impotriva cetatenilor lui, potentiali infractori. Ce vrea statul? Sa bage spaima, sa induca frica, sa bage in strunga si sa puna pumnul in gura. Cum ar trebui sa fie cetatenii ca statul sa fie multumit? Aici s-a ajuns. Barem sa ni se spuna, Noi Statul vrem un „om nou”, cu creier nou, proaspat spalat, nivelat de orice circumvolutiune, sa munceasca pe 2 lei, nu?, sa platesca atunci cand nu are niciun venit, sa se trateze in spitale septic-private ca alea de stat sunt insalubre nocosomial, sa ofere oricui darurile pamantului aparat cu sange de inaintasii pomeniti pe „monomente”, sa isi afle istoria „noua” in forturi-hrube…sa te jupoaie de viu si nu numai sa taci dar sa faci si temenele obediente de multumire la ghiseele de taxe si impozite. Nu stiu cine m-a pus sa vad filmul Matrix, un film despre lucrul bine facut dar nu ca in cartea filozofului Kotarbinsky. Ma bantuie imaginile acelea cu prizonierii dusi card prin noroaie spre nu stiu ce gulag… Sa stergi zambetul unor copii muguri e atat de simplu si ieftin, un burete exogen, un e-coli…

  3. dumitru spune:

    Atata timp cat la conducerea tarii aveti fosti comunisti NU veti avea parte de o adevarata democratie.In sfarsit,se recunoaste ca „rrevolutia” nu a fost decat o lovitura de stat de care a beneficiat si inca beneficiaza fosti comunisti si acum si copii lor.Ati pierdut ocazia in 1990,cand ar fi trebuit sa fie reinstaurata monarhia dar activistul de partid iliescu v-a prostit dibaci,peste noapte a devenit Democrat,ha,ha,ha…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE