Comisia Europeană vrea să taie și din beneficiile actuale ale „specialilor” români, nu doar din cele viitoare/ Politicienii s-au prin cu cătușe de privilegii

Comisia Europeană a pus în discuție o chestiune extrem de interesantă, care în România este subiect tabu, și anume recalcularea pensiilor speciale care sunt deja în plată. De câte ori se vorbește despre un drept financiar se menționează faptul că reglementările privind drepturile financiare nu sunt retroactive, privesc doar viitorul- „că așa este legea”, spun politicienii. Nu se poate atinge nimeni de pensiile sau salariile deja în plată, de sporurile și alte beneficii, pe care s-au grăbit să și le aloce, pentru că așa este legea, un drept odată alocat este alocat până la moarte. Cel puțin așa se propăvăduiește zilnic la TV.

Iată că vine Comisia Europeană și le spune marilor politicieni români în funcții să mai reducă și din pensiile care sunt deja în plată. Iată declarația ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, pentru Europa Liberă:

„Comisia solicită inclusiv recalcularea pensiilor în plată pe care le avem, ceea ce creează dificultăți în implementarea acestei reforme.(…) 250 de mii de beneficiari sunt acum. (…) Avem de ales între a nu face reforma pensiilor speciale și a pierde banii din Planul Național de Redresare și Reziliență.”

Doar că în România nu s-a deschis niciodată acest subiect, niciun politician nu a scos un sunet, darămite să emită o opinie sau, Doamne ferește, să propună o inițiativă legislativă, pe acest subiect.

În acest moment, tranșa a treia din  Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumat de România pare pierdută definitiv, prin decizia politicienilor români de a periclita bunăstarea cetățenilor doar pentru ca ei să rămână cu pensiile și salariile intacte.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE