China a interzis femeilor să apară în lenjerie intimă, așa că o fac bărbații

China și Rusia par să fie pe poziții opuse în ceea ce privește acordul ca femeile să apară în lenejerie intimă, fie în prezentările de modă, fie pe rețelele de socializare. De la Business Insider aflăm astăzi că femeili din China nu mai au voie să fie modele pentru lenjeria intimă, așa că în transmisiile live locul lor a fost luat de bărbați, care prezintă sutiene și bikini. Jurnaliștii de la Business Insider relatează că cei care ignoră interdicția sunt opriți de autorități, iar „infractorii” pot fi acuzați pentru diseminarea de material obscen. Neavând încotro, pentru a ocoli această regulă, companiile de lenjerie online angajează bărbați care să facă modeling.

Consumatorii chinezi dezbat această decizie pe rețelele de socializare. În timp ce unii uitlizatori glumesc și spun că băieții prezintă sutienele mai bine decât  fetele, alții sunt de părere că aceste companii ar trebui să recurgă la manechine. „Băiatul poartă lenjeria mai bine decât fata”, este un comentariu la un clip de pe Douyin – TikTok din China.

Oricum ar fi, sunt și chinezi care remarcă faptul că este o discriminare, care privează femeile de oportunități de angajare.

Piața de cumpărături pe livestream din China este o industrie în plină expansiune, care se estimează că va depăși 700 de miliarde de dolari până la finalul acestui an. Industria reprezintă aproximativ 10% din veniturile din comerțul electronic al țării, potrivit companiei de consultanță McKinsey, relatează Business Insider.

Recurgerea la bărbați pentru un job de femei nu este o noutate. Unul dintre cele mai populare modele de ruj din industrie, Austin Li Jiaqi, este bărbat și a fost chiar supranumit „Regele rujului” în China.

La polul opus s-a situat Rusia, care iarna trecută, pentru a le face în ciudă occidentalilor,a lăsat fetele să-și facă de cap.  Pentru a demonstra cât de cald este în casele din Rusia, comparativ cu cele din Occident, au fost distribuite pe rețelele de socializare mai multe filmulețe cu rusoaice în lenjerie intimă.

Nu se știe însă când Vladimir Putin nu va lua o decizie asemănătoare cu cea din China, pentru a taxa și el decadența occidentală despre care vorbețte de mai bine de un an. Când vrei să schimbi ordinea mondială, nu poți să o faci cu fete în lenjerie intimă, nu?

Sursa: Twitter

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE