Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, NU are loc în Uniunea Compozitorilor din România. Ce MOTIV a avut

Phoenix este un simbol. E mai mult decât o formație rock. Este despre libertate și anticomunism. Dacă te cheamă Nicu Covaci sau Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan etc aștepți să te invite în Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și să te aștepte cu covorul roșu și în fundal cu una din melodiile legendare – „Cantafabule”, „Cei ce ne-au dat nume” sau „Mugur de fluier”.

Nicu Covaci, care îmi mărturisea când l-am întâlnit ultima oară că este surprins atunci când îi aude pe tineri cântând melodiile trupei.„ Am știut că am fost iubiți, dar chiar așa de mult nu mă așteptam, mă mir de fiecare dată când aud că ne iubesc melodiile”. Iubiți de public, da, dar nu de UCMR, care l-a picat la examen, cu nota 7,60. Poate îl cheamă la restanță, la toamnă, poate îl cheamă la reexaminare pentru a-i da nota 8.00, dacă merită, desigur.

De neînțeles ce se întâmplă în țara asta. Și apropo, cred că nici pe noi, nici pe UCMR nu ar trebui să ne intereseze certurile, despărțirile, împăcările, opiniile politicie actuale ale membrilor grupului. Sper să nu fi fost vorba despre ceva de acest gen. 

„Stimate domnule Nicolae Covaci,

Vă informăm prin prezenta că Biroul Secţiei de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România s-a întrunit în şedinţă şi a analizat lucrarea scrisă pe care aţi susţinut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat prin regulament candidaţilor care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului privitor la admiterea în UCMR. În conformitate cu Statutul şi Regulamentele UCMR, Biroul executiv a dispus informarea Dvs. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR.

Nicolae Gheorghiţă, vicepreşedinte UCMR”, se arată în documentul publicat pe internet.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE