Parlamentul European, alarmat de încarcerarea laureaților Nobel și a jurnaliștilor din Belarus/ Solicită sancțiuni suplimentare împotriva acestei țări

Parlamentul European a adoptat o rezoluție care condamnă represiunea sistematică și continuă a regimului belarus împotriva populației țării și a vocilor disidente, inclusiv prin procese cu ușile închise și motivate politic, pe care eurodeputații le consideră încălcări grave ale drepturilor omului.

Eurodeputații sunt alarmați de represiunea în derulare în Belarus, inclusiv de încarcerarea laureaților Nobel și a jurnaliștilor, și solicită sancțiuni suplimentare împotriva acestei țări.

ParlamentulEurodeputații sunt alarmați de represiunea în derulare în Belarus, inclusiv de încarcerarea laureaților Nobel și a jurnaliștilor, și solicită sancțiuni suplimentare împotriva acestei țări. European denunță cu fermitate recenta condamnare a jurnalistului Andrzej Poczobut și a laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Ales Bialatski, precum și a altor persoane. Aceste condamnări arată eforturile regimului de a suprima orice angajament civic în apărarea drepturilor omului și toate mijloacele de informare independente din țară.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE