Poliția georgiană folosește tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii

Reuters, rezumat:

  • Georgianii demonstrează împotriva noii legi privind „agenții străini”.
  • Criticii se tem că legea ar putea fi folosită pentru a pune botnița opoziției.
  • Legea este inspirată după legislația rusă, spun oponenții.
  • Partidul de guvernământ spune că protejează interesele naționale

Mii de oameni din Georgia au ieșit miercuri din nou în stradă pentru a lupta pentru viitorul lor european. Ca și în ziua precedentă, poliția din Tbilisi i-a întâmpinat cu gaze lacrimogene, tunuti de apă și grenade asomatoare. A fost a doua seară consecutivă de proteste din Georgia, din fața parlamentului, pentru a-și exprima dezacordului față de proiectul de lege al „agenților străini” , despre care opozișia și societatea civilă spun că este un semnal al unei tranziții către autoritarism, după cum transmite Reuters.

Potrivit sondajelor, peste 80% dintre georgieni își doresc să meargă pe drumul european, Georgia putând să ajungă cât de curând candidat la aderare. Însă adoptarea și promulgarea unei astfel de legi ar periclita șansele Georgiei, ceea ce este foarte posibil să se urmărească.
Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a înregistrat un mesaj video pe care l-a transmis protestatarilor de la Tbilisi, în care își exprimâ sprijinul pentru manifestanţi. Aceasta se află într-o vizită în SUA.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CLOSE