În România există două ctegorii de cetățeni: cei speciali și cei obișnuiți. Prima categorie este semnificativă și în acest moment, dar probabil că va căpăta proporții considerabile în timp. Aproape că uitasem cum se numește ministrul Apărării până vineri când a pus în dezbatere un proiect de lege care ar fi dus la apariția unei noi categorii de pensionari special, și anume angajații civili din instituțiile militare, care se vor putea pensiona anticipat, potrivit g4media.
Interesant este faptul că, potrivit ministerului Apărării, acest proiect a fost clocit de instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, ceea ce înseamnă Armata, Poliția, Jandarmeria și serviciile secrete. Cu alte cuvinte, în loc să o găsească pe fata dispărută din Sibiu, alți violatori și criminali, în loc să-l caute pe Ionel Arsene, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, SRI și probabil și din alte servicii secrete, ai Armatei s-au așezat toți la masă ca să găsească ce beneficii să-și mai voteze. Este halucinant, dar și înspăimântător. Să te gândești doar la ce mai iei, ce ce-ți mai aprobi pentru tine, la ce beneficii să mai adaugi, este revoltător și probabil caz unic în Uniunea Europeană.
În acest moment sunt câteva întrebări fără răspuns:
- Cine a avut această ideea – SRI, ministerul de Intersa sau cel al Apărării?
- Cine și-a dat acordul ca o duzină de salariați să conceapă acest proiect de lege?
- Proiectul s-a discutat în marea și patrioata coaliție de guvernământ?
- președintele Klaus Iohannis, ca șef al CSAT, a fost consultat/informat?
Proiectul a fost pus în dezbatere publică la începutul weekendului, iar la sfârșitul lui a fost retras invocând mesaje primite sâmbătă și duminică. Ministerul Apărării nu doar că minte, mai este și penibil. Iată alte întrebări pentru ministerul de la care te aștepți să se gândească la strategii de apărare, având războiul la ușă, nu la bani pentru prorpiile buzunare.
- Cine a trabnsmis puncte de vedere sâmbătă și duminică?
- Câte ONG-uri șo care sunt acelea
- Dar mai ales cine a sunat ca acest proiect de lege să fie retras?
Eu aș paria pe Bruxelles. Este foarte posibil ca cei de la Bruxelles, care așteaptă rezolvarea pensiilor speciale pentru a ne aproba următoarea tranșă de bani, să-și fi făcut cruce și să fi sunat.